Lansare de carte – Istorie regândită

02 aprilie
Lansare de carte – Istorie regândită

Sâmbătă, 19 noiembrie 2022, ora 11.00, la Muzeul Național al Literaturii Române, va avea loc lansarea volumului „Istorie regândită”, scrisă de Laura Pană.

Laura Pană are o lungă carieră de predare și cercetare la Universitatea Politehnică din București. Încă din anul 1990, când a devenit posibilă predarea și publicarea cursurilor bazate pe cercetări și competențe personale, a scris un curs de Filosofie Socială și apoi, pentru formă de predare Masters of Science, unul de Prognoza Socială și Tehnologică, iar acum propune gânditorilor, cercetătorilor şi studenţilor acest volum de Filosofie a Istoriei. În cadrul Facultăţii de Automatica și Calculatoare ea a inițiat un nou domeniu de cercetare și de predare denumit Filosofia Culturii Tehnice, domeniu în care a publicat cinci cărţi, două dintre ele coordonate. După turnură computeriala în filosofie a scris cărţi și cursuri despre Filosofia Calculului, Filosofia Inteligenței Artificiale, Filosofia Realităţii Virtuale, Filosofia Vieții Artificiale. A promovat Filosofia Artificială și a creat un subdomeniu al acesteia, Etica Artificială, menită să orienteze conduita agenților morali atât umani, cât și artificiali. În acest context a scris două capitole în The Internaţional Encyclopedia of Information Science and Technology (ediția 2018) și a participat la cinci ediții ale Conferinței Europene de Calcul și Filosofie.

Alte direcții noi de cercetare și de reflecție, ca cele privind tipurile de eficiența și eficiența sistemică, Inventica și Intelectica (un alt domeniu inițiat de ea), respectiv Invenția Socială și Managementul Schimbării s-au constituit, prin lucrări ale sale, într-o cercetare interdisciplinară denumită de ea Sociomatica.

Prin această carte, care se adauga celorlalte 8 publicate ca autor unic şi celor 30 în colaborare, gânditoarea, cercetătoarea și profesoara Laura Până reia preocuparea sa pentru fenomenele sociale, pe care le studiază în evoluția lor istorică, în manifestările lor actuale și în schimbările lor previzibile, privite atât din interiorul societăţii romanești, cât și prin prisma cercetărilor economice, sociologice, politologice și culturale mondiale.

Detalii eveniment

Categoria: Lansări de carte

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON