Lansare de carte – Perspective contemporane asupra relației de cuplu

04 decembrie
Lansare de carte – Perspective contemporane asupra relației de cuplu

Vineri, 11 noiembrie 2022, ora 17.00, în cadrul Conferinței Contemporary Perspectives in Psychology, Education and Social Work, Ediția a IV-a, organizată la Universitatea Ovidius din Constanța, va avea loc lansarea volumului „Perspective contemporane asupra relației de cuplu”, scrisă de Nicu Ionel Sava.

Prezentarea cărții o va face conf. univ. dr. Florinda Golu.

Volumul „Perspective contemporane asupra relației de cuplu” oferă o incursiune clară în dinamica relațiilor de cuplu, prin prisma personalităţii, atașamentului, reglării emoționale și copingului, oferind astfel o perspectivă amplă, atât teoretică, cât și empirica, fiind totodată o temă de actualitate continua, datorită schimbărilor de esenţa în funcţionarea partenerilor şi a influentelor culturale.

Dinamica relațiilor de cuplu este abordata și analizată începând cu conceptualizarea lor de bază, manifestările lor pe fiecare etapă de dezvoltare, expresia lor socială și efectele lor pozitive și negative, la nivel intra și interindividual, informațiile fiind prezentate şi susținute de o cantitate importantă de studii științifice din domeniul psihologiei, sociologiei și medicinei.

Perspectiva interculturala și abordarea științifica a acesteia, reprezintă un aspect deosebit de important al lucrării şi îl distinge în peisajul lucrărilor care abordează problematica relațiilor de cuplu. Volumul are o adresabilitate largă, studenți, profesori, profesioniști din domeniul sănătăţii, dar și publicului larg, interesat de problemele actuale ale relațiilor de cuplu.

Problematica abordată este de mare actualitate, întrucât volumul aduce clarificări, cu o anumită aplicabilitate practică, în ceea ce privește adaptarea ființei umane la contextele vieții într-un cuplu romantic, prin conturarea mecanismelor inconștiente și a corespondenței lor cu strategiile de coping.

Detalii eveniment

Categoria: Lansări de carte

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON