Tratatul de la Trianon. Document esențial care sta la baza Marii Uniri

30,00 lei 27,00 lei

Disponibil pentru precomandă

Precomandă Categorii: , , Cod: 2642021Data apariție: 31-05-2021 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Autorii, cu expertiză remarcabilă în domeniu, au în vedere suplinirea – repararea a ceea ce trebuia să fie făcut de către guvernanții noștri în 2020, când se împlinea un veac de la semnarea, la 4 iunie 1920, a Tratatului de la Trianon – un eveniment unic pentru români.

Volumul cuprinde trei studii. În primul, este prezentat Tratatul de la Trianon – valoarea politico-juridică inegalabilă a celui mai important tratat semnat de România, care stă la baza unirii Transilvaniei cu România și a întregirii neamului. Se face o analiză juridică a documentului și sunt evocate momentele iredentiste care au brăzdat relațiile româno-ungare timp de un secol, Ungaria încercând prin toate mijloacele să elimine ori să blocheze cât mai mult aplicarea Tratatului de la Trianon, inclusiv prin ruperea părții de nord a Transilvaniei (în baza arbitrajului de la Viena, din 30 august 1940, sub bagheta lui Ribbentrop și Ciano).

În cel de-al doilea studiu, este prezentată evoluția, cu suișuri și coborâșuri, a relațiilor româno-ungare.

În al treilea studiu, este prezentat, în mod critic, Tratatul de înţelegere, colaborare şi bună vecinătate dintre România şi Republica Ungară (1996), urmare a concesiilor excesiv făcute în favoarea Ungariei, ajungându-se la exportul de jurisdicție a Ungariei în Transilvania, la instituirea unui control a Ungariei asupra jurisdicției statului român în Transilvania, la o discriminare a românilor ca urmare a privilegiilor acordate populației de etnie maghiară și la cultivarea Transilvănismului.

Informații suplimentare

Titlu

Tratatul de la Trianon. Document esențial care sta la baza Marii Uniri

Preț

30,00

ISBN

978-606-26-1367-9

Format

Academic

Pagini

184

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Tratatul de la Trianon. Document esențial care sta la baza Marii Uniri”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON