Teorii criminologice. Repere teoretice

52,00 lei

Categorii: , Cod: 14522Autor: Andreea Kajcsa, Dogaru LucretiaData apariție: 23-11-2022 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Socotind oamenii nu doar ca entitati rationale dar si ca entitati purtatoare de spiritualitate, ale caror idealuri sunt Binele si Frumosul, Adevarul si Dreptatea, va trebui sa luam in considerare diversitatea de valori a fiecaruia, intensitatea trairilor, consistenta sperantelor si a idealurilor lor, dar si contextul in care li se cladeste personalitatea. O personalitate,  cu profunzimile si complexitatile ei, ce se expune in multiplele raporturi sociale la care si prin care participa, si de al carei continut este responsabil deopotriva individul si societatea, ca instanta ce il judeca si pe care acesta o poate afecta si tulbura tocmai din launtrul ei.

      Criminologia apare ca o stiinta nascuta din nevoia explicarii teleologice a crimei si a intregimii autorului acesteia, criminalul. O stiinta in al carei plan sunt angajate interogatii dintre cele mai diverse: „De ce si pentru ce exista crima?”, „Pentru ce se comite crima?”, „ De ce unii oameni savarsesc crime iar altii nu?”, „De ce fenomenul criminogen se extinde si se malignizeaza?” etc. Studiul cauzelor si a scopului criminalitatii a fost ghidat dintotdeauna de teorie, menita sa ofere o lentila fundamentala pentru intelegerea, interpretarea si explicarea comportamentelor deviante si criminale. De-a lungul anilor multe teorii au aparut și continua sa fie explorate, individual ori in combinație, cercetatorii criminologi fiind preocupati in a face predictii si a cauta cele mai bune soluții pentru reducerea tipurilor și nivelurilor de criminalitate. Dar, desi numarul teoriilor explicative ale comportamentelor criminale este mare, nici o teorie nu a reusit sa identifice toti factorii de risc si sa explice pe deplin toate tipurile de criminalitate sau toate variațiile sale.

        Am incercat in studiul de fata sa oferim un compendiu de selectii ale celor mai de seama teoreticieni ai criminologiei, si sa acoperim o gama larga si reprezentativa de teorii criminologice, atat din punct de vedere istoric cat si conceptual.

        Incredintam tiparului aceasta carte cu credinta ca ea ii va obliga la citire pe cei preocupati de natura si efectele deviantei si criminalitatii, fiind importanta pentru toti cei nedumeriti de necazurile pe care delincventa si criminalitatea le provoaca 

Informații suplimentare

Titlu

Teorii criminologice. Repere teoretice

Preț

52,00

ISBN

978-606-26-1636-6

Format

Academic

Pagini

234

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Teorii criminologice. Repere teoretice”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON