Suprematia constitutiei. Controlul de constitutionalitate al legilor: doctrina si jurisprudenta

95,00 lei

Categorii: , Cod: 14658Autor: Andreescu MariusData apariție: 26-01-2023 Cuprins Răsfoiește

Descriere

  Suprematia constitutiei exprima pozitia supraordonata a legii fundamentale atat in sistemul de drept, cat si in tot sistemul social politic al fiecarei tari.

   Suprematia Legii Fundamentale  ar ramane o simpla chestiune teoretica daca nu ar exista garantiile adecvate. Justitia constitutionala desemneaza ansamblul institutiilor si al procedurilor prin intermediul carora se garanteaza suprematia Constitutiei. Controlul de constitutionalitate al legilor este principala forma a justitiei constitu­tionale si constituie o baza a democratiei garantand realizarea unui guvernamant democratic, care sa respecte suprematia legii si a Constitutiei.

In aceasta monografie  analizam conceptul și crințele supremației Constituției, precum și competențele justiției constituționale, in mod special controlul de constituționalitate al legilor, din perspectiva istorica și contemporana. 

 Aspectele de noutate constau in analiza  complementara a problematicii supremației Constituției și a justiției constituționale precum și in jurisprudența constituționala cuprinsa in analiza noastra prin care completam  aspectele doctrinare.

  Monografia se adreseaza studenților, masteranzilor și doctoranzilor de le facultațile de drept, specialiștilor și oricarui cititor interesat sa  cunoasca aspecte esențiale  ale constituționalismului romanesc contemporan.

 

Informații suplimentare

Titlu

Suprematia constitutiei. Controlul de constitutionalitate al legilor: doctrina si jurisprudenta

Preț

95,00

ISBN

978-606-26-1646-5

Format

Academic

Pagini

396

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Suprematia constitutiei. Controlul de constitutionalitate al legilor: doctrina si jurisprudenta”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON