Sectorul logistic in Romania

16,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 382242Autor: Dieaconescu Ramona-IuliaData apariție: 31-08-2016 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Aceasta carte se adreseaza specialiștilor in logistica, studenților și masteranzilor care studiaza acest domeniu, precum și publicului larg intersat de aprofundarea cunoștințelor legate de serviciile logistice. Tematica carții apartine domeniului general al logisticii si se axeaza pe cercetarea strategiilor logistice și a posibilitatilor de imbunatațire a performanței logistice prin metode și tehnici specifice. O parte a cercetarii stiintifice cuprinse in aceasta carte se concentreaza pe studiul pietei de servicii logistice din Romania, in comparatie cu alte piete din Uniunea Europeana.

Romania a beneficiat de co-finanțare din partea Uniunii Europene pentru o serie de proiecte de dezvoltare a infrastructurii de transport, insa nu a reușit sa iși atinga inca potențialul maxim. Sunt necesare multe investiții in infrastructura logistica a țarii pentru ca traficul rutier sa fie fluidizat pe rutele cele mai solicitate. Construcția și modernizarea aeroporturilor in cele mai importante orașe ale țarii au dezvoltat mult traficul aerian, insa acesta este caracterizat inca de costuri destul de ridicate pe rutele interne.
Poziția geografica a Romaniei este favorabila pentru includerea țarii noastre pe rute de transport fluviale și maritime, insa este necesara modernizarea porturilor și a sistemelor de management al traficului. Pentru atingerea acestui obiectiv au fost implemetate deja proiecte co-finanțate de Uniunea Europeana, unul dintre cele mai importante fiind RoRIS, ale carui rezultate sunt prezentate in carte.

In final, sunt prezentate concluziile cercetarilor teoretice si practice intreprinse de autor, atat cele ce privesc piața de servicii logistice din Romania, cat si cele referitoare la rezultatele aplicarii chestionarului.
Avand in vedere complexitatea studiilor si cercetarilor stiintifice, efectuate pe parcursul mai multor ani, care cuprind analiza detaliata si sinteza situatiei pe plan mondial privind logistica internaționala, se poate afirma ca prezenta carte reprezinta un pas inainte atat in ințelegerea mecanismelor de funcționare a pieței de servicii logistice, cat si in evidențierea avantajului competitiv al țarii noastre.

Informații suplimentare

Titlu

Sectorul logistic in Romania

Preț

16,00

ISBN

978-606-26-0443-1

Format

Academic

Pagini

134

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Sectorul logistic in Romania”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON