Descriere
Lucrarea Scenarii, exercitii si aplicatii de comunicare publica in domeniul securitatii, avand drept obiectiv pregatirea pentru seminarii si examene a studentilor, se doreste a fi un indrumar practic pentru activitatea de comunicare publica in domeniul securitatii. Lucrarea pune in miscare conceptele teoretice descrise in suportul de curs si il ajuta pe student sa se ghideze in activitatea de comunicare de zi cu zi.
In esenta, lucrarea Scenarii, exercitii si aplicatii de comunicare publica in domeniul securitatii va invața sa gestionati cu succes relatiile cu presa, cu comunitatea locala si cu organizatia dumneavoastra, in ansamblul ei. Ea va pune la dispozitie o privire de ansamblu asupra principiilor si tehnicilor disponibile, de la pregatirea unui interviu, pana la desfasurarea lui, de exemplu, pentru a va ajuta sa va indepliniti obiectivele de comunicare. Avand in vedere evolutiile media din ultimii ani, cu stiri difuzate 24 din 24 de ore, 7 zile pe saptamana, trebuie sa fiti capabili sa va prezentati pozitiv, pe dumneavoastra si organizatia din care faceti parte, in fata publicului larg, prin mass-media. Indiferent daca sunteti invitati ca experti, daca trebuie sa livrati stiri importante despre organizatia din care faceti parte sau daca trebuie sa gestionati o criza, trebuie sa va pregatiti, in calitate de viitori lideri, pentru un interviu.
Acest program va poate ajuta, de exemplu: sa stiti la ce va puteti astepta in diferite medii de presa; sa dezvoltati mesajele-cheie si sa pregatiti informatii de suport; sa livrati mesaje-cheie in cativa “sound bites”; sa mentineti controlul unui interviu prin folosirea catorva tehnici; sa ramaneti pe mesaj, indiferent ce intrebare va este adresata; sa folositi tehnici de comunicare non-verbala in fata camerei de luat vederi; sa stiti cum sa va imbracati si sa va aranjati pentru camerele de luat vederi.
Primele trei capitole explica in detaliu in ce consta relatia cu presa a unei organizatii care are obiective din spectrul comunicarii, oferind liderilor civili si militari, dar si specialistilor in comunicare, detaliile necesare pentru proiectarea, implementarea si gestionarea acestei relatii. Lucrarea explica cele mai importante elemente care trebuie avute in vedere in relatia cu mass-media, dar si cum trebuie construite informatia si comunicatul de presa, conferinta si brifingul de presa, precum si care este cheia succesului unui interviu.
Un capitol aparte este destinat discursurilor publice, atat de importante in lumea grabita si saturata de abundenta informatiilor. Lucrarea are, de asemenea, mai multe pagini destinate gestionarii relatiei cu media in situatii de criza. Ultimele doua capitole explica alte domenii esentiale ale comunicarii publice in domeniul securitatii, si anume relatiile cu comunitatea si comunicarea interna.
Observatiile si recomandarile sunt desprinse din experienta pe care am acumulat-o in calitate de director al Directiei de Informare si Relatii Publice la Ministerul Apararii Nationale, precum si din cele mai recente ghiduri de relatii/afaceri publice ale MApN si NATO. Vreau sa ii multumesc in mod special dnei dr. Loredana Tifiniuc pentru contributia pe care a avut-o la elaborarea ghidurilor romanesti de specialitate, si implicit, la fundamentarea acestei lucrari.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.