Raspunderea penala pentru samavolnicie. Monografie

45,00 lei

Categorii: , Cod: 14652Autor: Sergiu CernomorețData apariție: 28-01-2023 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Studiul monografic este dedicat realizarii unei cercetari științifice cu imanente implicații in materia normativului penal, a doctrinei penale și practicii judiciare, elucidandu-se cumulul de probleme teoretice si aplicative privind raspunderea penala pentru infracțiunea de samavolnicie.     Studiul științific a fost axat pe domeniul dreptului penal special, atenția fiind acordata analizei juridico-penale a infracțiunii prevazute de art. 352 C.pen. – samavolnicia.    

Lucrarea s-a rezumat la analiza juridico-penala a infracțiunii de samavolnicie, in special prin detalierea politicii penale in materia raspunderii pentru aceasta infracțiune, deducerea semnelor de individualizare a samavolniciei supuse raspunderii penale. Obiectul de referința nu a fost supus studiului in știința dreptului penal autohton, reprezentand cercetare de pionierat realizata in Republica Moldova.

Concluziile și recomandarile pot fi luate in vedere de catre toți cei interesați in materia dreptului penal, in cadrul activitații zilnice de incadrarea juridica a infracțiunilor, in procesul de instruire din instituțiile de invațamant cu profil juridic, finalitatea fiind marcata de o mai buna aplicare a prevederilor art. 352 – C.pen. al Republicii Moldova.    

Studiul este elaborat in baza legislației Republicii Moldova. 

Informații suplimentare

Titlu

Raspunderea penala pentru samavolnicie. Monografie

Preț

45,00

ISBN

978-606-26-1656-4

Format

Academic

Pagini

180

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Raspunderea penala pentru samavolnicie. Monografie”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON