Practici discursive utilizate in textele media scrise

48,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 382243Autor: Dănilă AdrianaData apariție: 23-02-2016 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Lucrarea de fata, prezentata ca teza de doctorat(Practici discursive utilizate in textele media scrise) la Universitatea Bucuresti, isi propune sa urmareasca (pornind de la investigarea unui bogat material lingvistic autentic, inregistrat de presa scrisa romana si germana pre- si post revolutionara din Romania) dinamica unor procedee discursive de presa, la nivelul peritextului verbal.,br>
Studiul are, in primul rand, un caracter descriptiv, fiind, in intregime, original, incercand, pe coordonata investigata, suplinirea si completarea domeniului de cercetare abordat, cu noi aspecte, inexistente in cercetarile efectuate pana in prezent. Dupa stiinta noastra, nu a mai fost efectuata o lucrare de germanistica pe tema in discutie, cu atat mai putin o abordare contrastiva, germano-romana, pe subiectul dat. Bibliografia romaneasca de specialitate inregistreaza, in acest sens, un excelent studiu al Mariei Cvasnii Catanescu, 2006, privind Retorica publicistica. De la paratext la text, care ne-a servit ca element de referinta, atat in ceea ce priveste orientarea teoretica, cat si in ceea ce priveste metodologia de abordare si analiza a materialului.

Lucrarea este structurata in opt capitole, cuprinzand o prima parte, introductiva, cu caracter teoretic, avand ca obiectiv definirea si circumscrierea sferei de investigatie a subiectului abordat si o a doua parte, cu caracter aplicativ, prezentand rezultatele concrete obtinute in urma investigatiei efectuate pe material. Lucrarea se incheie cu un capitol de concluzii, prezentand rezultatele studiului si sugerand eventualele directii noi de cercetare deschise de acesta.

Sustinerea ideilor noastre se bazeaza pe consultarea unei bogate si recente bibliografii de specialitate (cf. Bibliografia selectiva de la sfarșitul lucrarii).
In incheierea acestor consideratii introductive, as dori sa multumesc tuturor celor care, prin competenta si bunavointa, ne-au facilitat realizarea lucrarii.

Informații suplimentare

Titlu

Practici discursive utilizate in textele media scrise

Preț

48,00

ISBN

978-606-26-0535-3

Format

Academic

Pagini

348

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Practici discursive utilizate in textele media scrise”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON