Jocuri cazinou fără depozit română sloturi

  1. Rotiri Gratuite La Cazinou În România: Una dintre cele mai populare metode de plată online este disponibilă în cazinoul online.
  2. Jocuri De Noroc Online Sigure În România - În același timp, cartea plătește sume solide de numerar între 2x și 200x în funcție de numărul de Scatters.
  3. Cele Mai Bune Păcănele Electronic Gratuite Fara Depunere 2023: Ei au în comun că acestea sunt atât în partea de sus a listei ca fiind populare și unele dintre cele mai bune jocuri de cazino disponibile.

Lista cazinou

Jocuri Gratuite De Ruletă Populară La Cazinouri Online De Încredere
Rețineți că nu puteți juca acest joc gratuit fără ca Adobe Flash Player sau software-ul adecvat să fie descărcat.
Site-Uri De Păcănele Electronic
Și are câteva puncte foarte bune.
Puteți găsi, de asemenea, alte opțiuni, precum și jocuri de ruletă live.

Strategii blackjack fără depunere online

Câștiguri La Păcănele
Există, de asemenea, diferite bonusuri de reîncărcare și loialitate pentru jucătorii de cazino care se întorc.
Cel Mai Bun Joc De Ruletă În Limba Română
Organizațiile sale partenere din rețeaua PaiWangLuo, dintre care cea mai proeminentă este Bodog, au o istorie de invidiat în tratarea corectă a jucătorilor și în curtarea utilizatorilor recreaționali, mai degrabă decât a rechinilor.
Ce Sunt Cotele La Pariuri

Politici publice. Teorie si practica

55,00 lei

Categorii: , Cod: 14610Autor: Pohoață GabrielaData apariție: 01-02-2017 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Știința politicilor publice (policy science) aparține zonei de cunoaștere sociala aflata la confluenta intre disciplinele politico-administrative, care au ca obiect statul si instituțiile sale, si stiintele propriu-zis sociale care cerceteaza societatea ca ansamblu, grupurile si fenomenele sociale etc. Tocmai de aceea ea are un caracter interdisciplinar. Politologia, științele politice, in genere, constituie domeniul de apartenenta al analizei politicilor publice. Dar științele administrative, sociologia, psihologia sociala, statistica, economia, istoria ofera oportunitati cognitive si metodologice integrabile analizei politici-lor publice.

Exista o literatura foarte bogata care trateaza politicile publice in gene-ral. De aceea mi-am propus sa prezint cateva exemple care sa ilustreze modul in care analistii au abordat problemele politicilor publice si diferentele pe care le-au adus eforturile lor. Experienta cu studentii construita in timp, prin orele de curs si de seminar atat cu cei de la invatamantul de zi cat si cu cei de la frecventa redusa, m-a convins ca un asemenea text trebuie sa aiba cel putin trei caracteristici importante. In primul rand, el trebuie sa ofere o baza conceptuala solida a motivelor si limitelor politicilor publice. In al doilea rand, trebuie sa ofere sfaturi practice referitoare la modul in care trebuie sa se desfasoare analiza politicilor publice. In al treilea rand, trebuie sa demonstreze aplicarea unor tehnici avansate nu doar sa le discute in mod abstract.

Obiectivul meu nu s-a concentrat doar asupra principalelor mecanisme ce intervin in procesul de infaptuire a politicilor publice, ci m-am raportat in egala masura la caracteristicile problemelor care intra pe agenda, la mecanismele care tin de procesul efectiv de infaptuire a acestora, la cadrul sau contextul politic in care sunt formulate si aplicate. Am incercat sa surprind esenta acestei problematici prin sublinierea legaturii dintre politic/economic si social in fundamentarea, implementarea si evaluarea politicilor publice. Lucrarea de fata va incerca sa edifice pe cei care se inițiaza in acest do-meniu asupra relațiilor care exista intre elementele din structura unei politici publice, valorificand informația din literatura de specialitate; de asemenea, vor fi formulate criterii de recunoaștere a politicilor publice, intre politicile diverse inițiate de stat si se va incerca stabilirea unor seturi de condiții ce fac posibile anumite scenarii de politici publice. Simularea este o metoda prolifica in stiintele sociale si noi trebuie sa folosim virtuțile sale teoretice si aplicative. Cursul nostru va incerca sa prezinte in mod analitic fiecare stadiu de politica publica, precum si relatiile care exista intre acestea in cadrul procesului de elaborare si implementare a politicilor publice; de asemenea, vor fi prezentate modele pentru analiza de politici publice, studii de politici publice, imbinand teoria cu practica in scopul cunoasterii, intelegerii si evaluarii obiective a politicilor publice din Romania; obiectivul demersului nostru este de a oferi o baza, repere esentiale viitorilor analisti de politici.

Ratiunea acestui curs este, prin urmare, aceea de a oferi studentilor interesati de acest domeniu modele de analiza si evaluare a politicilor publice, constientizarea asupra directilor de cercetare a politicii publice si formarea deprinderilor in realizarea analizelor sectoriale, avand in vedere atat experienta romaneasca, cat si abordarea politicilor si strategiilor publice in contextul europenizarii si al globalizarii. Disciplina Politici publice se adreseaza in primul rand studenților inscriși in programe de științe politice si administrația publica. Consideram ca viitorii funcționari publici europeni vor ințelege, prin acest studiu in domeniul științei politicilor publice, ca ei nu propun programe guvernamentale, politici, ci doar le aplica (sau le administreaza). Organizarea administrativa dezvolta proceduri formale, rutiniere, norme si reguli prin care programele sunt aplicate. Creșterea rolului guvernarii face ca in formularea alternativelor, in compararea si selectarea acestora, in aplicarea politicilor funcționarii publici sa aiba un rol tot mai important.

In sfarșit, profesionalizarea crescanda a administrației publice a crescut rolul expertizei de specialitate in procesul de infaptuire a politicilor publice, iar o mare parte a acesteia este furnizata de funcționarii publici. Aceste transformari sunt deja incorporate in ,,noua” administrație publica, numita uneori si ,,management public”. In aceasta noua paradigma de ințelegere a administrației publice, studierea și cercetarea politicilor publice este o componenta importanta a pregatirii funcționarilor la nivelul standardelor europene.

Informații suplimentare

Titlu

Politici publice. Teorie si practica

Preț

55,00

ISBN

978-606-26-0728-9

Format

Academic

Pagini

250

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Politici publice. Teorie si practica”
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON