Organizarea profesiei contabile in Romania. Expertiza contabila-activitate a profesiei contabile

45,00 lei 40,50 lei

Disponibil pentru precomandă

Precomandă Categorii: , , Cod: 7092021Autor: Matei Nicoleta CristinaData apariție: 30-09-2021 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Lucrarea se adresează atât studenților la master, cât și profesioniștilor contabili în devenire. În prima parte a acesteia este realizată o descriere a organismelor profesionale care reglementează profesia contabilă în România, punând accent pe delimitarea atribuțiilor lor, completată de o prezentare succintă a principalelor organisme profesionale cu rol de reglementare a profesiei contabile la nivel internațional.

Profesioniștii contabili, pentru a-și putea desfășura activitatea individual sau în societăți cu obiect principal de activitate contabilitate, audit financiar și consultanță în domeniul fiscal, este necesar să dețină calitatea de membrii activi ai organismelor profesionale, din România, cu competențe în atribuirea calităților de expert contabil, auditor financiar, consultant fiscal. În acest context, lucrarea prezintă o sinteză a prevederilor legislative, în vigoare, referitoare la accesul la profesie; condițiile pe care trebuie să le îndeplinească profesioniștii contabili pentru menținerea dreptului de a profesa, subliniind normele de conduită etică pe care trebuie să le respecte în desfășurarea activităților specifice; sistemele disciplinare şi procedurile pentru cei care nu reuşesc să respecte dispoziţiile organismelor profesionale.

Lucrarea prezintă, de asemenea, aspectele teoretice referitoare la efectuarea expertizelor contabile judiciare şi extrajudiciare, la întocmirea rapoartelor de expertiză contabilă, la necesitatea şi rolul auditului de calitate, precum şi la deontologia expertului contabil. Noțiunile teoretice sunt completate de studii de caz, inspirate din activitatea profesioniștilor contabili, care facilitează înțelegerea aplicării lor în practică; de teste grilă și întrebări pentru fixarea cunoștințelor.

Informații suplimentare

Titlu

Organizarea profesiei contabile in Romania. Expertiza contabila-activitate a profesiei contabile

Preț

45,00

ISBN

978-606-26-1409-6

Format

Academic

Pagini

276

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Organizarea profesiei contabile in Romania. Expertiza contabila-activitate a profesiei contabile”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON