Muzeul – de la cabinet de curiozitati la institutionalizare. Evolutia reglementarilor legislative si administrative din domeniul muzeal

80,00 lei

Categorii: , Cod: 14288Autor: Vasile AlisData apariție: 01-08-2022 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Lucrarea „Muzeul – de la cabinet de curiozitati, la institutionalizare. Evolutia reglementarilor legislative si administrative din domeniul muzeal” are ca obiect cadrul normativ de reglementare a domeniului muzeal si a muzeului ca institutie, analizat din perspectiva istorica și, totodata, comparativ, prin raportare la cadrul normativ legislativ, dar si la norme și metodologii cu caracter stiintific si administrativ.

Structurata in patru parți principale, lucrarea urmeaza un traseu cronologic, parcurgand, mai intai, istoria muzeului, de la primele forme ale colecționismului pana la momentul actual, unul al transformarilor, continuand cu modul in care, la nivel internațional, a fost tratata problematica patrimoniului cultural mobil și a așezamintelor muzeale, inclusiv prin prezentarea a patru sisteme naționale normative și administrative (cele din Franța, Italia, Germania și Marea Britanie) in raport cu sistemul existent in Romania, la randul sau expus detaliat in evoluția sa istorica.

Informații suplimentare

Titlu

Muzeul – de la cabinet de curiozitati la institutionalizare. Evolutia reglementarilor legislative si administrative din domeniul muzeal

Preț

80,00

ISBN

978-606-26-1552-9

Format

Academic

Pagini

365

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Muzeul – de la cabinet de curiozitati la institutionalizare. Evolutia reglementarilor legislative si administrative din domeniul muzeal”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON