Case pariuri ploiesti

  1. Jocuri De Noroc Fara Licenta Online: Acest studio de dezvoltare independent s-a jucat cu formula clasică a jocurilor de cazino și a creat ceva mai proaspăt, mai bun.
  2. Cele Mai Noi Jocuri De Noroc Aparate Gratuite În România În 2023 - Royal Ace Casino este un cazinou foarte bun, unde puteți găsi ceea ce vă place.
  3. Română Păcănele Gratis Fara Depunere: Trebuie doar să mergeți la app store și să le descărcați.

Păcănele gratis online

Jocuri Online Păcănele Cu Fructe Gratis Și Mai Multe Linii De Plată
Există un fel de fascinație despre slot machines.
Jocuri De Cazinou În Limba Română Cu Ruletă Sigură Disponibile În 2023
Mult timp plecat sunt zile în cazul în care v-ar potrivi și tuck o stash de bani în jos buzunar pentru o plimbare pe covorul roșu la dumneavoastră preferat de stabilire a jocurilor de noroc pe uscat.
Ești un nou venit în lumea cazinoului mobil.

Joc de bingo online

Rotiri Gratuite În Cazinouri Fără Depunere În 2023
Furnizorii mici de servicii de Internet afirmă că nu își vor putea permite schimbările pe care guvernul le face și pot fi forțați să le închidă ca urmare, în timp ce furnizorii mari avertizează că pot suspenda serviciile din Quebec împreună pentru a evita procesul costisitor de blocare a site-urilor.
Jocuri Cazinou Cu Ruletă Electronică Clasică
În cele mai multe cazuri, codurile de bonus online merită doar atunci când au termeni și condiții rezonabile.
Jocuri Română Păcănele Cazinou Gratis

Modele de analiza in studiul fortei de munca din Romania

30,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 381207Autor: Botezatu Mihai AlexandruData apariție: 30-11-2015

Descriere

Aceasta carte prezinta o parte din rezultatele activitații mele de cercetare doctorala, prezentate și in teza de doctorat cu titlul Modele de analiza in studiul fortei de munca din Romania, realizata sub coordonarea științifica a domnului profesor universitar Constantin Mitruț, in cadrul Școlii Doctorale a Academiei de Studii Economice, București, in perioada 2006-2010.

Se știe ca orice activitate economica implica in mod obiectiv factorul munca, iar aceasta se tranzactioneaza prin intermediul pietei fortei de munca. Este un lucru stiut faptul ca intr-o societate democratica, dreptul la munca, libera alegere a profesiei, sunt drepturi fundamentale ale omului. Din aceasta perspectiva, asigurarea locului de munca este nu numai un act economic, ci si unul de echilibru social si politic. In consecinta, ocuparea nu poate fi lasata numai pe seama mecanismelor de piata, ci trebuie sa implice si raspunderea societatii.
Faptul ca fenomenele si procesele economice si sociale nu sunt independente, intre ele existand relatii de cauzalitate, impune ca studiile pentru fundamentarea deciziilor sa fie extinse si asupra domeniilor conexe. Din aceasta cauza, in societatea moderna nevoia de informatii creste exponential.

In acest nou context, sistemului informational statistic ii revine un rol deosebit de important, datorita informatiilor statistice, obtinute prin metode si tehnici de cercetare proprii, pe care le poate pune la dispozitia factorilor de decizie. Sfera de cuprindere a informatiilor statistice este foarte larga, incluzand toate fenomenele cu caracter de masa. Pe de alta parte, informatia statistica este utilizata de catre organele de conducere la nivel micro si macroeconomic in exercitarea functiilor de previzionare, organizare, executie si control.

Aceasta nevoie de informatii operative, corecte si fundamentate stiintific a factorilor de decizie face ca sursele administrative si studiile realizate pe baza unor cercetari exhaustive sa fie insuficiente, astfel ca noi tehnici si modele de cercetare vin sa completeze cunoasterea in domeniile importante. Politicile din domeniul resurselor de munca se elaboreaza pe termen scurt, mediu si lung. La elaborarea lor nu se poate face abstractie de fenomenele demografice ce actioneaza asupra volumului si structurii populatiei si, implicit asupra fortei de munca, ca parte componenta a acesteia. O astfel de examinare necesita un volum mare de informatii care sa fie disponibile in timp real. In acest sens, statistica pune la dispozitia factorilor de decizie metode, tehnici proprii de investigare si cercetare, sisteme de indicatori care sa permita evaluarea corecta a situatiei existente in domeniul de interes.
In aceste conditii, studierea fortei de munca este conditionata atat de existenta informatiilor privind numarul populatiei, fenomenele demografice, structura demo-economica a populatiei, cat si de aplicarea unor metode adecvate de masurare si analiza, capabile sa puna in evidenta relatiile de cauzalitate.

Analizele demo-economice din prezenta lucrare evidentiaza corelatiile socialeconomice, tendintele ce caracterizeaza procesele populatiei totale si active, precum si consecintele si implicatiile pe care le induce o anumita evolutie a populatiei aflata in interdependenta cu economia.
Studierea si evaluarea proceselor pe piata fortei de munca ca dimensiuni, structuri si tendinte au importanta pentru definirea politicilor active de ocupare si protectie sociala sub cele mai diferite laturi ale acestora.

Informații suplimentare

Titlu

Modele de analiza in studiul fortei de munca din Romania

Preț

30,00

ISBN

978-606-26-0308-3 "

Format

Academic

Pagini

306

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Modele de analiza in studiul fortei de munca din Romania”
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON