Casa de pariuri online

  1. Păcănele Noi Gratis: Primele fapte care trebuie să acorde atenție sunt.
  2. Cele Mai Jucate Cele Mai Bune Blackjack Sigur - Consumatorii au fost nevoiți să-și împărtășească datele financiare cu comercianții, care au fost uneori supuși atacurilor cibernetice și furtului, precum și unii dintre ei fiind lipsiți de scrupule.
  3. Carti De Joc Pentru Cazinouri Online In Romania: Jucătorii se pot alătura live Blackjack jocuri pariu minim cu un gameplay uimitoare, grafica nebun, și atrăgătoare Blackjack oferte de pariu minim, face niște bani reali, și să scape cu un jackpot substanțial.

Jocuri cele mai bune aparate de cazinou 3d slot cu fructe gratis 2023

Jocuri Păcănele De Cazinou Gratuite Pe Dispozitive Mobile Fără Depozit
În primul rând, cele mai bune cazinouri online licențiate cu soft legal.
Blackjack Online În 2023 Cele Mai Bune Opțiuni
Deci, clienții pot păstra o minte egală și pot fi siguri de siguranța datelor lor personale și bancare.
Potențialul câștigător este destul de mare, cu până la 810,000 de monede ori miza liniei de plată dintr-o singură rotire, ceea ce este o cifră de văzut în cazul în care mașina face o secvență completă de plăți.

Jocuri cu cele mai bune blackjack sigur noi

Od Bonus Casino Pentru Jucătorii Din România
Dacă simțiți că puteți contribui la acest site cu conținut unic pe care doriți să îl publicați, vă rugăm să ne contactați mai jos.
Cele Mai Bune Blackjack Electronic Rotiri Gratuite 2023
Dl Q bingo și sloturi este distractiv de a juca, Simplu și plin de freebies.
Cele Mai Bune Sloturi Netbet Cu Tematică De Sport

Modelarea deciziei financiare

58,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 13093Autor: Ghic GrațielaData apariție: 22-07-2016 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Contextul economic si social in care-si desfasoara activitatea o intreprindere este intr-o evolutie permanenta; se produc schimbari in modul de desfasurare a competitiei pe piata, in cadrul legislativ, in modul de organizare a firmelor si in tehnologiile de prelucrare si comunicare a informatiei. Toate acestea conduc la o presiune sporita asupra celor care iau decizii in domeniul financiar si la noi cerinte fata de modul in care se elaboreaza si se adopta acestea.

In Romania, gradul mare de incertitudine care caracterizeaza mediul de afaceri a sporit substantial complexitatea analizei rentabilitatii afacerilor si, prin urmare, necesitatea bancilor si a investitorilor de a se adapta noilor conditii. Astfel, o parte dintre agentii economici au inceput sa redescopere avantajele conceperii unor modele de analiza in conditii de incertitudine si variabilitate a fenomenelor economico-financiare.

Ca urmare a caracterului din ce in ce mai complex al fenomenelor economico-sociale din ultimele decenii, precum si datorita multitudinii formelor de manifestare a acestora, de cele mai multe ori este imposibila luarea unor decizii corecte bazate doar pe experienta manageriala, oricat de vasta ar fi aceasta. In prezent, studiul fenomenelor economico-sociale necesita modalitati de abordare precum si instrumente de cercetare variate si de foarte multe ori sofisticate. Exista cazuri, relativ simple, in care luarea unor decizii bine fundamentate nu necesita o analiza deosebita, insa in prezent, activitatile de conducere economica, administrativa, politica, tehnologica etc. nu pot fi concepute fara rezolvarea unor probleme importante de decizii economice optime. Se poate afirma ca procesul de optimizare a deciziilor financiare consta in alegerea unei anumite variante, din mai multe posibile, atasate unui anumit fenomen sau proces economic.

Evolutia stiintelor economice a impus necesitatea utilizarii pe scara tot mai larga a tehnicilor si metodelor matematice. Acestea permit studierea si analiza evolutiei fenomenelor economice in vederea fundamentarii deciziile optime. Modelarea matematica este des utilizata in activitatile din domeniul economico-social, indiferent de nivelul cercetat. Necesitatea utilizarii modelelor matematice la nivel microeconomic s-a impus in fata altor genuri de activitati, astfel ca in prezentmodelul economico-matematicconstituie principalul instrument de adoptare a deciziiloroptime si in domeniul investitiilor, in conditiile existentei unui numar foarte mare de variante. Lucrarea „Modelarea deciziei financiare” a fost conceputa cu scopul exemplificarii posibilitatii de utilizare a unor metode specifice cu larga aplicabilitate in domenii cheie ale intreprinderii.

Decizia financiara este un proces rational de alegere a variantei optime in privinta finantarii si a investitiilor. Importanta deciziei financiare deriva din faptul ca obiectivul oricarei decizii luate la nivelul unei intreprinderi, are un caracter financiar care consta in special, in sporirea rentabilitatii, a profitabilitatii pe produs, pe activitate si pe total intreprindere, asigurarea unei permanente stari de lichiditate si cunoasterea riscurilor si asigurarea masurilor pentru evitarea/acoperirea lor, aspecte care aseaza intreprinderea pe pozitie de lider pe piata.

Deciziile financiare sunt caracterizate de o rationalitate limitata, de lipsa de informatie completa a decidentului, ceea ce semnifica faptul ca modelarea deciziilor ar trebui sa se realizeze cu scopul unei mai bune informari. Modul in care omul „descopera” cunoasterea si rationeaza in obtinerea informatiei reprezinta punctul de plecare in modelarea oricarei decizii. Modelele sunt, desigur, importante pentru progresul cunoasterii stiintifice in oricare domeniu in care pot fi construite si utilizate, insa impactul folosirii lor poate fi atat unul pozitiv, cat si unul negativ. Numerosi economisti contemporani sunt convinsi de valoarea cognitiva a modelelor utilizate in prezent de stiinta economica, insa nu par a fi constienti de limitele acestor forme simplificatoare de reprezentare a realitatii. Or, dupa cum arata marele economist roman Nicolas Georgescu-Roegen:

„Fiind doar o schita analitica, un model economic nu poate servi drept indrumator decat initiatului care si-a format discernamantul analitic printr-un antrenament laborios. Maiestria economica nu se poate lipsi de „finete si subtilitate” – sa-i spunem arta, daca doriti”.

Analiza deciziei financiare prin modelare, desi nu poate actiona asupra hazardului si nu poate atrage cu sine manifestarea norocului, poate sa-l ajute pe cel care ia decizia sa inteleaga mai bine problemele decizionale, sa-si imbunatateasca sansele de a obtine un rezultat favorabil sau sa se pregateasca pentru a face fata unor evolutii nefavorabile, independente de vointa lui.
<br< Lucrarea “Modelarea deciziei financiare” are un continut accesibil, de actualitate, fundamentat pe baza unei bibliografii de specialitate la zi, cat si a experientei acumulate in activitatea didactica, stiintifica si practica. Problematica abordata, studiile de caz prezentate, analizele economice sunt utile instruirii studentilor in domeniul financiar-bancar, dar si in desavarsirea pregatirii specialistilor din organizatii economice, indiferent de profilul acestora.

Autoarele

Informații suplimentare

Titlu

Modelarea deciziei financiare

Preț

58,00

ISBN

978-606-26-0598-8

Format

Academic

Pagini

364

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Modelarea deciziei financiare”
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON