Descriere
In urma cu mai bine de 30 de ani scriam, in publicatia „Politia Romana”
despre tehnicile moderne de efectuare a controalelor economice in unitatile de
industrie alimentara si cele de alimentatie publica si turism.
Erau in voga, a scris presa timpului, cazurile de mari delapidari
instrumentate in anii 1982-1988 in judetele Brasov (Poiana Brasov si Predeal),
Arad (ICL Alimentara), Dambovita (Abatorul din Targoviste), Constanta (marile
retele de restaurante si hoteluri), si municipiul Bucuresti (hotelul Intercotinental,
restaurante celebre atunci: Dunarea, Cina, Codrii Cosminului, Hanul Prahova,
Hanul Pustnicul etc.)
Au trecut anii si orice indemn de a continua actiunile de acest gen, dupa
anul 1989, a fost ignorat.
Asistam cu totii la privatizarea masiva a domeniului de alimentatie publica
si am acceptat ca nu avem ce cauta ca organ de control.
Ne-am retras ca si cum acest sector n-ar fi existat in economie, desi el
contribuie substantial la PIB-ul Romaniei.
Acum, avem curajul de a spune ca patronii (multi nu au studiile necesare)
acumuleaza averi fabuloase prin practici ilegale. Doar controalele pe care le
efectueaza Autoritatea de Protectie a Consumatorilor este insuficienta.
Aceasta lucrare readuce in atentie un domeniu esential pentru securitatea
alimentara.
A scazut numarul turistilor care vin in Romania si datorita ilegalitatilor ce
se comit in acest domeniu.
O carte care merita citita.
O carte care constituie un suport de curs pentru politistii cu atributii in
acest domeniu.
Prof. univ. dr. Costica VOICU
Recenzii
Nu există recenzii până acum.