Cazinou nou românia

  1. Română Ruleta Sigura Cu Bonus Fara Depunere: Plus bine vă arată cel mai bun mod de a utiliza rotiri bonus pentru sloturi jocuri.
  2. Cele Mai Sigure Păcănele Mobil Cazinou Fără Depozit Pentru Jucătorii Din România - În luna noiembrie a aceluiași an, s-a întors pentru a face mai multe ravagii, dar de data aceasta pe parcursul a trei zile în loc de o sesiune de maraton de 11 ore.
  3. Cazinou Online Fără Depozit Cu Bani Reali: În cele din urmă, libertatea de alegere este chintesența.

Cont pariuri online

Bonusuri Sloturi Populare Cazino 2023
Asistența prin e-mail este disponibilă prin intermediul formularului de contact online pe care îl puteți accesa prin pagina centrului de ajutor.
Jocuri De Noroc Online Sigure În România
Asta a fost menționat doar în cazul în care credeți că acest recenzent nu are nicio idee despre ce tip de pește sunt, vă deranjează dacă au fost cod sau cod de cambulă au fost acolo ca o lovitură.
Apoi, există gratuit rotire marți care te 20 rotiri gratuite.

Jocuri cele mai bune 3d păcănele gratuite

Aparate De Cazinou Slot Gratis Online 2023
Jocul merge sub sunetele minunate ale apei susură.
Cele Mai Bune Blackjack Mobil Online Gratuite
Ceea ce înseamnă, desigur, este că vă puteți extinde sesiunile de jocuri de noroc, vă puteți păstra bankroll-ul și vă puteți distra mult mai mult atunci când vă adaptați strategia pentru a vă concentra pe desenarea cărților necesare pentru a crea clasamentele mai realizabile ale mâinilor de poker.
Română Blackjack Fără Depunere Noi Gratis

John Rawl – Filosofia politica si teoria dreptatii

27,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 6386Autor: Florescu (Holappa) Sari MaaritData apariție: 09-10-2012 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Dedicand cariera sa filosofica unui singur domeniu, John Rawls s-a ocupat de notiunea de dreptate mai mult decat oricare alt filosof contemporan. Capodopera sa, A Theory of Justice (O teorie a dreptații), aparuta in 1971 si tradusa in mai mult de treizeci de limbi, este catalogata ca fiind una din cele mai importante lucrari din filosofia morala si politica a secolului al XX-lea. Samuel Freeman, profesor de filosofie si de drept la Universitatea din Pennsylvania care este totodata si un recunoscut comentator international al filosofiei rawlsiane, scrie ca mostenirea de valoare pe care Rawls a lasat-o in urma celor 40 ani ai carierei sale este o conceptie ce continua sa se dezvolte avand o tema de mare actualitate. Este clar ca el a fost unul dintre cei mai semnificativi filosofi morali si politici ai secolului al XX-lea, lucru ce-i va aduce, ca atare, o recunoastere in secolele care urmeaza. In A Theory of Justice, Rawls acorda o atentie deosebita problematicii distribuirii bunurilor dintr-o societate, abordand nu numai chestiunea bunurilor materiale ci si pe cea a libertatilor indivizilor si a puterii politice. Aceasta preocupare asupra dreptatii distributive a nascut, in deceniile ce au urmat publicarii cartii, un mare numar de dezbateri cu precadere despre natura bunurilor distribuite, despre justificarile morale si principiile politice, dar si despre eficienta lor, intr-o societate pluralista cu valori multiple atat din punct de vedere cultural cat si religios, despre conflictul dintre autonomia morala si coercitia statala, precum si despre problemele dreptatii sociale si a drepturilor omului.

La ora actuala in Romania si in tarile din blocul post-comunist studiile si cercetarile despre teoria lui John Rawls sunt rare in comparatie cu tarile anglo-saxone sau cu cele cu traditie democratica. Importanta cercetarii acestui concept este astazi mare deoarece traim intr-o lume in care inegalitatile si nedreptatea par sa se accentueze, iar oamenii incep sa nu mai aiba incredere intr-o societate democratica si dreapta in care toti cetatenii sa fie egali in fata institutiilor publice. Argumentul lui Rawls ca teoria sa ar fi una kantiana, in aspectele sale cele mai importante, a starnit foarte multe critici. Este dificil de analizat cat de kantian este Rawls. Alti filosofi contemporani, precum utilitaristii au evocat in teoriile lor numai cateva principii kantiene, insa Rawls a fost mult mai sistematic.

Stephen Darwall scrie ca referintele catre Kant la care Rawls face trimitere nu sunt numai retorice sau asezate acolo pentru intelegerea noastra. Ceea ce leaga aceste referinte dispersate in intreaga lucrare rawlsiana privita in ansamblul ei, este efortul de a furniza un suport kantian diferitelor nivele de teoretizare. Ele sunt o parte importanta in argumentatia teoriei dreptatii rawlsiene ca impartialitate.

Referenti stiintifici:
Prof. univ. dr. Angela Botez
Acad. Gheorghe Vladutescu

Informații suplimentare

Titlu

John Rawl – Filosofia politica si teoria dreptatii

Preț

27,00

ISBN

978-606-647-401-6

Format

A5

Pagini

238

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „John Rawl – Filosofia politica si teoria dreptatii”
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON