Impactul guvernantei corporative asupra nivelului de raportare financiara

50,00 lei 45,00 lei

Descriere

Lucrarea prezintă o viziune economică asupra guvernanței corporative în contextul pragmatismului specific mediului economic. Sunt explicate mecanismele și modalitățile în care decizia managerială se poate răsfrânge asupra raportărilor financiare, cu un accent distinct asupra incidenței și efectelor neconformării.

Studiul este concentrat asupra sectorului public, acolo unde atenția nu este îndreptată neapărat spre criteriile de profitabilitate, ci spre performanță și eficiență în gestionarea fondurilor și patrimoniului public cu scopul final al satisfacerii binelui comun, având cetățeanul în rolul beneficiarului final al serviciului public.

O serie de dileme captivează perspectivele de analiză, atât ale mediului academic, cât și ale societății în general: Interesul influențează performanța sau performanța influențează interesul? Neconformarea naște interes sau interesul naște neconformare? Lucrarea oferă cititorului clarificări, analize comparative, studii de caz și răspunsuri cu un puternic interes de aplicare.

Reconciliind diverse abordări de cercetare și inspirată de contextul actual, prezenta lucrare propune soluții prin care managementul poate utiliza informația contabilă în relație cu rezultatele unor evaluări externe ale activității, pentru rezolvarea unor probleme practice. Sunt oferite sistematic abordări conceptuale și empirice noi, orientate sinergic spre îmbunătățirea performanței instituționale cu ajutorul analizei-diagnostic a neconformităților financiare în sectorul public.

 

Informații suplimentare

Titlu

Impactul guvernantei corporative asupra nivelului de raportare financiara

Preț

50,00

ISBN

978-606-26-1458-4

Format

Academic

Pagini

240

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Impactul guvernantei corporative asupra nivelului de raportare financiara”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON