Gestiunea financiara a firmei

25,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 9105Autor: Matei Nicoleta Cristina, Stănescu Cristina, Țole MarinData apariție: 01-05-2015 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Procesele de formare, de repartizare și de utilizare a fondurilor au loc atat la nivelul economiei nationale ca sistem macroeconomic, cat și la nivelul agentilor economici și organismelor bancare si financiare ca entitati microeconomice.

Intr-o economie moderna, functioneaza un anumit sistem financiar și de credit care este alcatuit din urmatoarele elemente:

-finantele agentilor economici;
-bugetul general consolidat al statului (finantele publice);
-asigurarile sociale; -asigurarile de bunuri, persoane și raspundere civila;
-creditul (bancar, obligatar, comercial, ipotecar).

Fiecare dintre aceste elemente ale sistemului reflecta anumite fonduri și se delimiteaza intre ele prin participantii la formarea lor, prin metodele folosite in acest scop si prin destinatiile pe care le capata aceste fonduri.

Finantele agentilor economici reprezinta veriga primara, de baza, a intregului sistem financiar și de credit, deoarece, majoritatea fondurilor banesti, formate la diferite niveluri, isi au izvorul in veniturile create in celulele de baza ale economiei nationale. Activitatea economico-financiara a unei firme nu poate fi conceputa in afara mediului in care functioneaza și evolueaza; din acest mediu, firma isi colecteaza resursele si efectueaza plati, restituiri de fonduri.

Informații suplimentare

Titlu

Gestiunea financiara a firmei

Preț

25,00

ISBN

978-606-26-0291-8

Format

Academic

Pagini

168

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Gestiunea financiara a firmei”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON