Dreptul integrat al mediului, Partea generala. Curs universitar

65,00 lei

Categorii: , Cod: 14753Autor: Cristina Mihaela Salca RotaruData apariție: 10-03-2023 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Dreptul integrat al mediului. Partea generala. Curs universitar, este destinat in principal studentilor si masteranzilor facultatilor cu profil juridic, util de asemenea si studentilor de la profilurile tehnice care au aceasta disciplina sau una conexa (legislatie de mediu, protecția mediului, s.a) in planurile de invatamant.

Acest prim volum cuprinde partea generala a disciplinei, in care sunt prezentate sistematizat si unitar, in cele 5 capitole, rolul și importanta protectiei mediului si a factorilor de mediu (aer, apa, sol si biodiversitate) din diferite perspective. Fiind un curs de dreptul mediului, teoria generala aplicabila ramurii de drept este intregita cu legislația internationala, unionala si nationala dar si cu aspectele tehnice ale protecției mediului regasite in cercetarile stiintifice si literatura de specialitate conexa domeniului. Rolul acestora din urma este cel al determinarii studentului/masterandului de a privi disciplina Dreptul mediului nu ca o talmudica transmitere de informatii, ci ca o oportunitate de a aprofunda ceea ce este doar inceputul cunoasterii in ceea ce ne preocupa la nivel global – protecția propriei planete de acțiunile noastre zilnice.

Parții generale ii va urma, cum este și firesc, o parte speciala, in care se vor regasi ingemanate in aceeasi abordare, informațiile privind protectia mediului din perspectiva principalelor activitati poluatoare, a actelor de reglementare și a metodelor alternative de protecție a mediului, a raspunderii juridice si a universalei preocupari a Dezvoltarii Durabile.

Informații suplimentare

Titlu

Dreptul integrat al mediului, Partea generala. Curs universitar

Preț

65,00

ISBN

978-606-26-1675-5

Format

Academic

Pagini

275

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Dreptul integrat al mediului, Partea generala. Curs universitar”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON