Criminalistica

22,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 99628Autor: Ionescu LucianData apariție: 17-12-2007 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Lucrarea Criminalistica constituie varianta revizuita a notelor de curs elaborate inca din 1996, mereu amendate de-a lungul anilor. Experienta didactica si noile abordari stiintifice pe plan mondial au marcat intr-o oarecare masura continutul si forma actuala.

Cursul Criminalistica a fost conceput si adaptat conditiilor impuse de planul de invatamant, in primul rand de durata extrem de scurta de numai un semestru.

Materia a fost deci dozata si circumscrisa la acest interval de timp pentru a veni in ajutorul studentilor in cautarea unui „instrument de lucru”, inclusiv pentru examen o stim prea bine. Astfel ne-am vazut obligati sa optam pentru ceea ce credem a fi prioritar sub aspectul cunostintelor ca atare si a ponderii acestora in dificilul process al probatiunii.

Plecand de la aceasta realitate cursul insista asupra notiunilor utile mai mult sau mai putin tuturor profesiilor juridice, incepand cu insasi esenta: identificarea criminalistica. Nu ascundem ca acest punct de vedere corespunde conceptiei noastre despre Criminalistica ca Stiinta Forensic (complexa, multidisciplinara si mai ales tehnica), care ne-a fost calauza in cei 47 ani de profesie ca expert criminalist.

Cunostintele de baza predate reprezinta o componenta importanta dar nu singura. Profilul aplicativ al criminalisticii implica si alte activitati concrete, cum ar fi lucrari de laborator, relevari de urme, examinarea si compararea probelor materiale, teste, simulari, fotografiere, prezentare de cazuistica. Bibliografia a fost aleasa tinand cont de accesibilitatea si posibilitatile studentilor.

In incheiere, ne exprimam intreaga gratitudine si multumiri colaboratorilor nostrii – conf. dr. Gheorghe Pasescu si asistent Nicoleta Elena Buzatu – pentru competenta, stradania si daruirea in formarea criminalistica a viitorilor juristi.

Autorul

Informații suplimentare

Titlu

Criminalistica

Preț

22,00

ISBN

978-973-129-118-5

Format

Academic

Pagini

204

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Criminalistica”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON