Strategii păcănele electronic

  1. Cele Mai Bune Păcănele Electronice În Cazinouri: Cu toate acestea, vă garantăm că veți căuta să vă extindeți orizonturile înainte de prea mult timp.
  2. Cazinou Online Fără Depozit În România Jocuri Gratuite - Quickfire oferă una dintre cele mai extinse rețele de jackpot progresiv din industrie.
  3. Blackjack Pentru Jocuri De Cazinou Cu Bani Reali În 2023: Au un număr mare de jocuri totale disponibile, dar în principal au o mare selecție de jocuri de ruletă pentru a alege, de asemenea.

Bani din jocuri de cazinou fără depozit online

Joc De Cazinou Ruletă
Caesar joacă rolul lui wild și vine pe rolele 1, 2, 3 și 4.
Jocuri Blackjack Electronic 2023
Acest lucru vă va ajuta să cunoașteți bonusurile oferite și cum să fiți eligibili.
În cazul în care filmul Gladiator a prins într-adevăr interesul multora, după aceea seriile și filmele au început să apară din ce în ce mai mult pe ecrane.

Jocuri populare blackjack sigur cazinou gratis 2023

Cele Mai Bune Bonusuri De Ruletă Electronică Fără Depunere
Vikingii sunt oameni populari cu dezvoltatori de jocuri slot și iată câteva alte titluri pe care le puteți explora.
Jocuri Populare De Cazinou Online Cu Bani Reali 2023
Între timp, trei apariții ale garanției amber că veți găsi unele jocuri gratuite pentru a juca, care au loc într-una din cele trei zone ale celebrului dinosaur park.
Jocuri Română Slot Online

Comportamentul organizational

25,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 9834Autor: Dobrescu AndreiData apariție: 19-05-2016 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Comportamentul organizational (in engleza organizational behavior) repre¬zinta studiul comportamentului uman in cadrul organizatiei. Este o disciplina in care sunt analizate o mai buna discernere a actelor si a comportamentului persoa¬nelor si grupurilor, interactiunile interpersonale, ca si mecanismul comportamental al organizatiei.

Comportamentul organizational capata o importanta din ce in ce mai mare in societatea actuala. Pot fi astfel, evidentiate tendinte noi in modul de lucru, cum ar fi dorinta de a integra organizatiei comportamente conforme cu etica, disparitia formelor de centralizare excesiva, influenta asupra lucrului in echipa, influenta noilor tehnologii si luarea in considerare a dorintelor mediului ocupational.

Rolul managerului devine fundamental in noile jocuri strategice ale intre¬prinderii vizand comportamentul organizational. El trebuie sa fie in masura sa indeplineasca obiectivele fixate, cu ajutorul oamenilor din echipa sa, mentinand motivarea si angajarea lor fata de organizatie si gestionand cele 4 functii importante in cadrul organizatiei: planificarea, organizarea, conducerea si contro¬lul.

Modalitatile de invatare a comportamentului organizational sunt foarte dife¬rite. Este vorba de experientele traite personal, lucrul in echipa, studiile de caz. Experimentul si reflectia personala fac deseori sa apara noi constatari in studiul asupra comportamentului organizational efectuat de profesionistii din domeniu.
Un comportament organizational devine obiect de studiu mai ales daca :

• organizatia genereaza atitudini de natura sa-i afecteze realizarea obiectivelor (intarzieri in plata salariilor care duc la greve spontane, climat de munca dur sau tensionat, care conduce la stres, stil de management inadecvat care genereaza confuzie si lipsa de responsa¬bilitate etc.);

• este cauza sau efectul unor procese organizationale declansate de managementul organizatiei sau de modificari impuse organizatiei de mediul extern (reorganizari, retehnologizari, extinderea sau restrangerea activitatii etc.);
membrii organizatiei atribuie o relevanta organizationala anumitor componente ale comportamentului prin efectele pe care le au asupra imaginii, functionarii sau performantelor organizatiei (informatii, gesturi, atitudini publice ale reprezentantilor organizatiei care pot genera interes, motivatie sporita, mandrie si angajare in realizarea obiectivelor organizatiei, sau, dimpotriva, neliniste, nesiguranta, orientarea catre alte locuri de munca).

Informații suplimentare

Titlu

Comportamentul organizational

Preț

25,00

ISBN

978-606-26-0548-3

Format

Academic

Pagini

170

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Comportamentul organizational”
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON