Descriere
Activitatea de antreprenoriat este o activitate independenta, desfasurata pe propriul risc si orientata spre obtinerea sistematica a profitului ca urmare a utilizarii bunurilor, vinderii marfurilor, executarii lucrarilor sau prestarii serviciilor de catre persoanele inregistrate oficial in aceasta calitate in modul stabilit de lege.
Antreprenoriatul este o sursa de inovare si schimbare, si ca atare stimuleaza cresterea productivitatii si a competitivitatii economice.
Antreprenoriatul este strans legat de cunostinte si flexibilitate, doi factori care au castigat o noua semnificatie ca sursa a competitivitatii intr-o economie mondiala din ce in ce mai globalizata.
Antreprenoriatul, constituie in primul rand o activitate pusa in slujba obiectivelor organizatiei, avand ca principal scop maximizarea profitului.
Antreprenoriatul se raporteaza la un anumit tip de organizatie (de regula un IMM cu dimensiuni mici sau mijlocii ca numar de angajati), care pune in evidenta particularitatile semnificative legate de procesul de gestionare a resurselor. In acest context, antreprenoriatul este considerat ca una dintre cele mai importante functii dintr-o societate, daca nu cea mai importanta pe care se spijina acea societate.
Odata cu schimbarile tehnologice si cu intensificarea concurentei mondiale aduse de globalizare si de liberalizarea economica, ipoteza ca incurajarea spiritului antreprenorial reprezinta incurajarea competitivitatii unei tari, azi pare mai valabil decat oricand. Problema modului de stimulare a spiritului antreprenorial pare sa fie o preocupare primordiala a factorilor de decizie din tarile OCDE.
Ca un element-cheie in asigurarea competitivitatii tarilor dezvoltate, spiritul antreprenorial este chiar mai important pentru tarile in curs de dezvoltare care incearca sa atinga competitivitatea pe pietele internationale.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.