Prouniversitaria.ro

UVT semnalează „tentative multiple de phishing” care îi folosesc identitatea

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a anunțat, într-un comunicat, existența unor tentative multiple de phishing în care identitatea și diverse referințe față de activitatea UVT sunt utilizate în încercarea de a dezinforma diferite companii.

Prin intermediul unor mesaje false, utilizând imaginea UVT și a unor parteneri din mediul privat, operatorilor economici adresați li se solicită într-o serie de fraze incoerente contribuția la un „proiect în curs de desfășurare”, fără a numi această așa-zisă inițiativă, precizează documentul citat.

În același mesaj, se utilizează într-o înlănțuire de imagini aleatoare siglele câtorva dintre partenerii UVT, în anumite cazuri fiind atașat și un fișier virusat, care în anumite contexte poate infecta dispozitivele neprotejate corespunzător sau cu soluții antivirus neactualizate, au spus oficialii Universității.

Captură de imagine a mesajului primit pe adresa de e-mail a unuia dintre partenerii UVT

„Dorim să transmitem tuturor celor care primesc astfel de mesaje să nu le dea curs, să nu deschidă fișiere pe care nu le așteaptă, să aibă întotdeauna un antivirus actualizat la zi și, pentru a-i proteja și pe ceilalți, să raporteze astfel de mesaje drept spam, pentru a putea fi reținute de filtrele automate existente pe serverele de mail”, se arată în comunicatul instituției de învățământ superior.

„Universitatea de Vest din Timișoara nu va solicita niciodată în mod direct, fără interacțiune prealabilă, informații sau bugete de la partenerii săi, existând și asigurarea cu privire la scanarea activă cu instrumente de ultimă generație a fișierelor transmise de pe platformele informatice ale UVT”, menționează comunicatul.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON