Prouniversitaria.ro

UPB organizează ChemistryFest, marele festival al tehnologiilor din industria chimiei

Companiile care definesc în prezent industria chimiei se întâlnesc în cadrul celui mai mare festival din țară dedicat noilor tehnologii și tendințe din domeniu: ChemistryFest. Seria de evenimente, organizată sub auspiciile Facultății de Inginerie Chimică și Biotehnologii din cadrul Universității Politehnica din București (UPB), va avea loc în perioada 20-21 mai 2022 în Biblioteca Centrală UPB.

De-a lungul celor două zile dedicate festivalului, ingineri, cercetători, studenți, dar și liceeni interesați să exploreze carierele viitorului, vor avea oportunitatea să afle răspunsuri la cele mai noi provocări din domeniu, informează un comunicat al instituției de învățământ superior. Vor fi organizate ateliere practice cu experimente deosebite și spectaculoase, prelegeri, dezbateri, workshop-uri dedicate studenților, precum și ateliere destinate cadrelor didactice, sau mese rotunde care vor include companiile participante. Seria de evenimente își propune să ofere participanților o experiență completă care să includă atât informații despre cele mai noi tehnologii, cât și oportunități de carieră sau de studiu.

Prima ediție a Festivalului ChemistryFest va reuni cei mai importanți expozanți din domeniul industriei chimice: producători de substanțe chimice, companii din industria farmaceutică, producători de detergenți, dezinfectanți și cosmetice, companii din industria alimentară, industria materialelor de construcții, producători de anvelope și materiale polimerice, companii și organizații din domeniul protecției mediului, cât și reprezentanți ai institutelor de cercetare-dezvoltare din domeniu.

Uniunea Europeană gestionează aproximativ 17% din vânzările din industria chimică globală. Vorbim despre peste 565 de miliarde de euro și de milioane de locuri de muncă la nivelul întregii Uniuni. Este o oportunitate deosebită și un context extraordinar pentru cei care chiar doresc să își construiască o carieră potrivită pentru cerințele viitorului. De aceea ne-am propus ca acest eveniment să reprezinte o experiență unică pentru cei interesați de acest domeniu de viitor, o experiență care să includă experimente spectaculoase, prezentări informative și oportunități care chiar pot ajuta tinerii să își construiască un viitor profesional competitiv. Iar partenerii noștri invitați la eveniment sunt exact acele companii care definesc industria despre care vorbim.

Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București

În ultimii ani, industria chimică din România a cunoscut o creștere importantă prin prezența în țară a unora dintre cele mai importante companii din Europa. Gama extrem de mare de produse care rezultă din această industrie (de la produse farmaceutice sau alimentare, până la mase plastice, îngrășăminte, uleiuri esențiale, materiale de construcții, electronice și multe altele) face ca oportunitățile pentru tinerii ingineri să fie mai diverse ca niciodată. Mai mult, industria chimică rămâne una dintre principalele sectoare de producție din Uniunea Europeană – un avantaj extraordinar pentru toți cei care își caută o profesie de viitor.

Universitatea Politehnica din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazăr, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română, la mănăstirea Sfântul Sava din București.

La 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnica din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială. Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în Politehnica din București. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea Politehnica din București.

În prezent UPB are 15 facultăți și peste 30.000 de studenți, fiind cea mai mare școală de ingineri din țară.

Postează un comentariu

LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON