Prouniversitaria.ro

UO: Expoziție-pilot cu lucrările studenților de la Arhitectură

Facultatea de Construcţii, Cadastru si Arhitectură din cadrul Universităţii din Oradea (UO) organizează, în perioada 15 – 22 decembrie 2021, o expoziţie a studenţilor Programului de studiu Arhitectură.

Sursa foto: Agerpres

Este vorba despre o expoziţie-pilot ce va deschide o serie de manifestări integrate într-un amplu program educaţional dedicat studenţilor, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

În cadrul expoziţiei sunt prezentate lucrări de admitere din perioada iulie – septembrie 2021, proiecte scurte şi de semestru din anii I-V, proiecte de diplomă, precum și machete de arhitectură.

Expo Arhitectura este desfăşurată pe simezele foaierului Bibliotecii Universitare din Oradea, str. Universităţii nr. 1, începând de miercuri, 15 decembrie, ora 15.00.

„Este o expoziţie, a cărei iniţiativă am susţinut-o imediat şi în totalitate, fiind alcătuită din diferite lucrări, de la entry level, la proiecte scurte şi de semestru din anii I-V, proiecte de diplomă, până la machete de arhitectură sau cu care au participat la diverse competiţii, în zone diferite de arhitectură”, a declarat pentru Agerpres Constantin Bungău, rectorul UO.

„Nu este o expoziţie de trofee, de premii, ci una cu scopul de a-i ajuta să se exprime. Dacă nu primeşti aprecieri, critici sau comparaţii cu alţii, nu poţi evolua. Studenţii au nevoie de a ieşi, de a fi vizibili, mai ales că acum totul e online. Trebuie ajutaţi să prindă curaj şi să le oferim contextul de a-şi creşte performanţa lor studenţească”, a mai spus Constantin Bungău.

Rectorul a adăugat că, în dezvoltarea acestui proiect-pilot, studenţii şi cadrele de la Arhitectură vor putea folosi şi baza didactică Gaudeamus de la Stâna de Vale, unde au la dispoziţie o sală de conferinţe şi atelier de creaţie, pentru a-şi căuta inspiraţia pe parcursul anilor deloc uşori în pregătirea pentru a deveni arhitecţi.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON