Prouniversitaria.ro

UO: Achiziții de cărți electronice de la Oxford şi EBSCO

Universitatea din Oradea (UO) a început anul cu o extindere a numărului de cărţi în format electronic, accesibile studenţilor şi profesorilor. Au fost achiziționate 140 de titluri ale editurilor Oxford şi EBSCO, în valoare totală de peste 100.000 de lei.

„Sunt cărţi din toate domeniile: medicină, ştiinţe economice, inginerie, istorie, filosofie, chiar şi religie, care pot fi accesate direct din catalogul electronic al Bibliotecii Universităţii din Oradea”, a precizat şeful Biroului E-Bibliotecă şi Acces Resurse Online, Titus Bădic, citat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Universităţii, tot pentru a facilita accesul studenţilor şi al cadrelor didactice la informaţii stocate în spaţiul digital, Biblioteca Universităţii a fost înzestrată cu 15 ebook readere, care vor fi şi ele puse, în cel mai scurt timp, la dispoziţia studenţilor, prin intermediul sălii de lectură. Cu ajutorul acestor dispozitive vor putea fi parcurse cărţi ştiinţifice şi din bibliografia obligatorie pentru studenţi, existente deja în format electronic.

Aceste achiziţii au fost realizate în cadrul proiectului CNFIS – FDI -0804- 2021 – „Acces (UO) la cunoaştere. Creşterea capacităţii instituţionale prin stimularea dimensiunii interactive a cunoaşterii în comunitatea academică”, proiect coordonat de prorectorul prof. univ. dr. habil. Mariana Mureşan.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON