Prouniversitaria.ro

Universitatea Transilvania din Braşov: 2.700 de locuri la licență. Taxa, 200 de lei

Peste 2.700 de locuri sunt disponibile la programele de licenţă ale Universităţii Transilvania din Braşov, pentru sesiunea de admitere din toamnă, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de instituţia academică. Taxa de înscriere este de 200 de lei pentru toate facultăţile.

Dintre aceste locuri, aproape 2.200 sunt disponibile la zi – din care aproximativ 600 finanţate de la buget, 90 de locuri sunt destinate candidaţilor din categoriile speciale (rromi, români de pretutindeni, absolvenţi de licee din mediul rural), iar aproximativ 1.500 de locuri sunt în regim cu taxă, se arată într-un comunicat al Universității, transmis Agerpres.

La acestea se adaugă cele aproximativ 560 de locuri la învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

Conform sursei citate, cele mai multe locuri libere la învăţământ cu frecvenţă sunt la facultăţile de Inginerie tehnologică şi Management industrial (322 locuri), Litere (294 locuri) şi Design de produs şi Mediu (272 locuri).

La polul opus, cu cele mai puţine locuri disponibile pentru sesiunea de admitere din septembrie sunt Facultăţile de Construcţii (12 locuri), Psihologie şi Ştiinţele educaţiei (19 locuri) şi Muzică (20 locuri).

La Medicină, una dintre cele mai căutate facultăţi ale UniTBV, s-au ocupat toate locurile din prima sesiune de admitere, a menţionat sursa citată.

Totodată, la programele de masterat, la învăţământ cu frecvenţă, sunt disponibile peste 1.800 de locuri, dintre care peste 420 sunt finanţate de la buget şi alte 98 de locuri, la învăţământ cu frecvenţă redusă.

Sesiunea a doua de admitere pentru anul universitar 2021-2022 se va încheia în 11 septembrie, iar afişarea rezultatelor finale se va face în 15 septembrie.

Admiterea la programele de licenţă constă într-un concurs de dosare, excepţii fiind Facultăţile de Muzică şi Educaţie Fizică şi sporturi montane, unde sunt prevăzute probe de examen.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON