Prouniversitaria.ro

Universitatea de Vest Timişoara, în topul internațional THE WUR 2022

Rezultatele Times Higher Education World University Rankings pentru anul 2022 confirmă faptul că Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) se regăsește între universitățile românești incluse în topurile internaționale prestigioase, fiind clasată în top 1.201+ la nivel mondial, dintr-un total de 1.662 de universități de elită incluse în acest clasament. UVT este, în acest clasament, pe poziția a patra între cele 16 instituții de top din țară.

„Ediţia cu numărul 18 a THE WUR a inclus în evaluare peste 2.000 de universităţi din lume”, informează un comunicat transmis de reprezentanții UVT. „Au fost excluse din analiză universităţile fără componentă de predare şi cu mai puțin de 1.000 de publicații relevante indexate Scopus între anii 2016 și 2020. Pe lângă datele scientometrice, precum numărul de citări atrase, clasamentul ține seama și de răspunsurile a peste 22.000 de reprezentanţi ai comunității academice internaţionale, date la sondajul anual al THE cu privire la reputația academică a universităților”, precizează comunicatul citat.

Topul internațional de prestigiu „Times Higher Education World University Rankings” decantează cu mare precizie o ierarhie globală a universităților, în care și UVT se plasează foarte bine, pe poziția a patra în clasamentul universităților românești cu vizibilitate internațională. Desigur, suntem onorați de această recunoaștere, care ne obligă și ne motivează, cu atât mai mult cu cât acest rezultat ne aduce expunere internațională suplimentară, utilă atât pentru accesarea de noi proiecte de rețea, cât și pentru viitoarea implicare a cercetătorilor noștri în proiecte de cercetare prestigioase sau în programe educaționale avansate.

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea

Acest ranking, realizat de revista britanică Times Higher Education (THE) încă din 2004 se concentrează pe excelența la scară globală, evaluând universităţile sub aspectul următoarelor 5 dimensiuni: activitatea de predare (30%), activitatea de cercetare (30%), impactul activităților de cercetare ca urmare a numărului de citări (30%), perspectiva internațională (7,5%) și transferul de cunoștințe către mediul socioeconomic (2,5%).

Detalii despre World University Rankings 2022, aici.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON