Prouniversitaria.ro

UMFST va respecta decizia instanței: Studenții pot participa la cursuri nevaccinați și netestați

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş (UMFST) a anunțat, într-un comunicat, că va respecta hotărârea Tribunalului Suceava care a suspendat două decizii ale universităţii, referitoare la condiţionarea studenţilor de a participa la cursuri sau de acces în căminele studenţeşti de vaccinare, testare sau de dovada trecerii prin COVID-19.

Conducerea Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş „a luat la cunoștință de hotărârea nr. 702 din 28.10.2021 pronunțată de Tribunalul Suceava în dosarul nr. 3978/86/2021 al Secției de contencios administrativ și fiscal, prin care s-a dispus suspendarea hotărârilor luate de universitate privind condiționarea accesului studenților la activitățile didactice și în căminele studenţeşti prin prezentarea unei dovezi de vaccinare, trecere prin boală sau testare împotriva Covid-19, și se va asigura respectarea hotărârii de suspendare pronunțată în acest dosar”, se arată în documentul citat.

„Având în vedere gradul mare de vaccinare al studenților universității în acest moment (peste 90%), activitățile didactice vor continua în același mod, respectiv cursurile online și activitățile practice cu studenții on-site, cu respectarea strictă a reglementărilor legale în vigoare, respectiv cu efectuarea triajului epidemiologic în temeiul prevederilor HG nr. 1130/2021, a Ordinului comun al ME și MS nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și a Ordinului comun al MS și MAI nr.2282/156/2021 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, efectuării triajului epidemiologic şi dezinfectării mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2, pe durata stării de alertă”, menționează comunicatul UMFST.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON