Prouniversitaria.ro

UMFST: Calendarele înscrierii și condițiile de preadmitere pentru studii de licență și masterat

Oficiul pentru Admitere (OAd) din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș (UMFST) informează viitorii candidați la Preadmiterea 2022, studii de licență și masterat, cu privire la calendarul înscrierii on-line și condițiile de preadmitere.

La studiile de licență sunt așteptați să se înscrie liceenii claselor a XII-a care urmează să susțină examenul de bacalaureat în acest an, candidații care dețin diploma de bacalaureat din anii anteriori, precum și candidații care au deja o diplomă de licență și doresc să urmeze o a doua facultate, se arată într-un comunicat al instituției de învățământ superior.

Candidații se pot înscrie simultan la maxim trei programe de studii. În acest caz, dosarele on-line se vor încărca separat pentru fiecare program de studiu, potrivit opțiunilor.

Înscrierea candidaților se va face exclusiv pe platforma de înscriere on-line dedicată Preadmiterii 2022.

Perioada de înscriere la preadmitere, studii de licență, este 19 aprilie – 31 mai 2022, conform calendarului disponibil în platforma dedicată informării candidaților.

Nota finală la preadmitere se calculează astfel: 60% x media aritmetică a anilor de studiu IX – XI + 40% x media aritmetică a anilor de studiu la disciplina relevantă pentru domeniul de admitere (clasele IX și X sau IX, X și XI). Calculator notă finală preadmitere și detalii discipline relevante, aici.

La studiile de masterat se pot înscrie studenții aflați în ultimul an de studii universitare de licență, care urmează să promoveze examenul de licență în anul în curs, urmând a fi admiși la programul de masterat ales după promovarea examenului de licență sau, candidații care dețin o diplomă de licență din anii anteriori.

Înscrierea candidaților se va face exclusiv pe platforma de înscriere on-line dedicată Preadmiterii 2022.

Perioada de înscriere la preadmitere, studii de masterat, este 18 aprilie – 24 mai 2022, conform calendarului disponibil aici.

Condițiile de participare la concurs, criteriile de admitere și forma de examinare sunt disponibile și pot fi consultate pe platforma dedicată, în secțiunea Admitere / Preadmitere 2022

Pentru informații specifice procesului de preadmitere și admitere (sesiunea iulie), candidații se pot adresa Oficiului pentru Admitere din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș (UMFST G.E. Palade Tg. Mureș) la numărul de telefon: +40-265-215551 interior 164/ fax:+40-265-210407 sau pe e-mail la adresa: oficiu.admitere@umfst.ro.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON