Prouniversitaria.ro

O delegație a Universității „Naresuan”, din Tailanda, a venit să dezvolte relațiile de colaborare cu Universitatea din Oradea

Rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. ing. habil Constantin Bungău a primit, luni, 5 septembrie 2022, o largă delegație de reprezentanți ai Facultății Afaceri, Economie și Comunicare a Universității „Naresuan” din Tailanda, una din universitățile de top ale regatului din Asia de sud-est.

Vizita delegației, condusă de doamna prof. univ. dr. Vichayanan Rattanawiboonsom, decana Facultății de Afaceri, Economie și Comunicare a Universității „Naresuam”, vine ca răspuns la stagiul petrecut de profesorul dr. Dorin Coita, de la Facultatea din Științe Economice a Universității din Oradea, la universitatea thailandeză.

În prezentarea pe care a făcut-o Universității din Oradea, rectorul acesteia, prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău, a amintit despre prezența universității pe care o conduce în cadrul alianței academice EU GREEN. „Această alianță universitară, finanțată cu 15 milioane de euro, pe termen de cinci ani, înseamnă, și pentru potențialii noștri colaboratori, cum sunteți dumneavoastră, porți deschise pentru noi parteneriate europene”, a spus prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău, subliniind interesul constant al administrației Universității din Oradea pentru internaționalizarea relațiilor sale academice.

Prof. univ. dr. Vichayanan Rattanawiboonsom, decana Facultății de Afaceri, Economie și Comunicare a Universității „Naresuan”, a spus că este pentru prima dată în România, s-a arătat încântată de frumusețea campusului Universității din Oradea și i-a propus rectorului acesteia semnarea unui document de colaborare între cele două instituții academice. De altfel, în cursul zilei de ieri, reprezentanții celor două universități au și semnat un document cadru care vizează schimbul de profesori, studenți și colaborarea în domeniul cercetării. Cu acest prilej, prof. univ. dr. Vichayanan Rattanawiboonsom, decana Facultății de Afaceri, Economie și Comunicare a Universității „Naresuan”, a afirmat și ea că își dorește să strângă și mai mult legăturile dintre facultatea pe care o conduce și Facultatea de Științe Economice a Universității din Oradea.

„Sunt convins că putem colabora foarte bine, chiar dacă ne separă o distanță considerabilă. O prezență activă în zona parteneriatelor Erasmus+ poate însemna și sume alocate pentru mobilitatea profesorilor și studenților din țara dumneavoastră”, a mai spus prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău.

La finalul vizitei delegației thailandeze, prof. univ. dr. Vichayanan Rattanawiboonsom, decana Facultății de Afaceri, Economie și Comunicare a Universității „Naresuan”, a notat câteva impresii în Cartea de Onoare a Universității din Oradea.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON