Prouniversitaria.ro

Festivalul Studenţilor Ieşeni „FEstudIS” reunește peste 15 organizații

Peste 15 organizaţii vor lua parte la cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Studenţilor Ieşeni „FEstudIS”, eveniment ce are drept scop crearea cadrului propice pentru desfăşurarea de activităţi extracurriculare ale studenţilor şi care se va desfăşura în perioada 2-8 mai la Casa de Cultură a Studenţilor.

Sursa foto: Facebook/FEstudIS

Deschiderea festivalului va avea loc pe 2 mai, de Ziua Naţională a Tineretului, cu o paradă a organizaţiilor studenţeşti, a declarat, directorul Casei de Cultură a Studenţilor, Ioana Diana Hliboceanu, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, ediţia din acest an va reuni peste 15 organizaţii active ce vor mobiliza un număr impresionant de voluntari.

Potrivit programului FEstudIS, în seara zilei de 3 mai va fi organizat un concert de muzică folk în Parcul „Grupul Statuar al Voievozilor”, unde vor cânta tinerii de la Clubul „Susţine Artiştii Ieşeni”. La rândul lor, studenţii Elena Deliu, Radu Comănescu şi trupa Altlut vor încânta publicul cu melodii cunoscute, dar şi compoziţii proprii.

În seara zilei de 4 mai, va avea loc o nouă premieră realizată de cluburile Casei de Cultură a Studenţilor ce se intitulează „Ultima noapte de război, întâia noapte de dragoste”, în regia lui Andrei Ciobanu.

În a patra seară de festival, tinerii de la White June Jasmine vor susţine un concert în Parcul „Grupul Statuar al Voievozilor”, iar în cursul zilei de 6 mai membrii Clubului de Arte Vizuale „ConceptArt” vor realiza o expoziţie de fotografie „Light Voices”, în „Galeria Veche” a Ateneului Naţional din Iaşi. Tematica expoziţiei cuprinde lucrări ce scot în evidenţă „light painting şi multipla expunere”.

După doi ani de pandemie revenim în forţă cu activităţi menite să promoveze şi să valorifice toţi studenţii talentaţi, dar şi să reunească sute de studenţi de la toate universităţile ieşene. Prin activităţile propuse încercăm să răspundem nevoilor din ce în ce mai mari în ceea ce priveşte accesul tinerilor la evenimente culturale în mod gratuit, dar şi să promovăm tinerii talentaţi.

Ioana Diana Hliboceanu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor

Tot pe data de 6 mai, de la ora 19,00, toţi pasionaţii de muzică pop-rock sunt aşteptaţi în Parcul „Grupul Statuar al Voievozilor” la un concert acustic susţinut de tinerii de la clubul de chitară al Casei de Cultură a Studenţilor. Artiştii vor interpreta piese atât vocal cât şi instrumental, iar repertoriul va conţine cover-uri celebre ale unor piese atât româneşti şi cât internaţionale.

Tot de la ora 19,00 invităm tinerii studenţi, în sala „Gaudeamus” a Casei de Cultură a Studenţilor, la un concert simfonic susţinut de Orchestra Filarmonicii de Stat „Moldova” Iaşi, sub bagheta dirijorului Gottfried Rabl, într-un parteneriat menit să aducă în cadrul aceluiaşi festival instituţiile de cultură care promovează arta, creativitatea şi talentul.

Pe 7 mai, de la ora 14,00, la Pârtia de Ski din Iaşi se va desfăşura campania de ecologizare „Pârtia de Cultură”, eveniment ce îmbină responsabilizarea prin ecologizare cu petrecerea timpului liber în natură. La finalul activităţii de ecologizare, de la ora 18,30 în parcarea din faţa Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi va avea loc o petrecere în aer liber, „Stud Party”, unde vor fi invitaţi artişti cunoscuţi din România. În deschiderea concertului vor întreţine atmosfera Dj Codi şi Dj Andi, iar invitatul special al serii va fi artistul Spike.

FEstudIS se va încheia pe 8 mai, cu o competiţie sportivă intitulată „Universitariada”, care se va desfăşura în intervalul 18,00-21,00, la Sala Polivalentă din Iaşi.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON