Reprezentare identitară feminină în cultura română

22 martie
Reprezentare identitară feminină în cultura română

Luni, 17 septembrie 2018, a avut loc lansarea cărții „Reprezentare identitară feminină în cultura română”, ediția a II-a revizuită, de Aurora Martin.

Evenimentul, organizat de Editura Pro Universitaria, a fost găzduit de Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman din Craiova. Printre invitații speciali ai reuniunii s-au numărat Carmen Făgețeanu, Dan Ionescu şi Mihai Firică.

Aurora Martin s-a născut în 9 martie 1968, în București. A absolvit Facultatea de Științe Politice, specialitatea Relații Internaționale, din cadrul Universității București. Este doctor în filosofie cu teza „Reprezentare identitară feminină în cultura română“, cadru didactic universitar și visiting professor la Facultatea de Relații Internaționale din Sankt Petersburg, Universitatea de Stat „Lomonosov“ din Moscova, Universitatea La Sapienza și Roma Tre, Universitatea din Belgrad și Baku, precum și la George C. Marshall European Center for Security Studies din Garmish (Germania) și Wilmington College din Ohio (SUA).

În prezent, Aurora Martin este șef de serviciu în cadrul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, promovând strategia privind egalitatea de șanse în România și relația instituțională cu Comisia Europeană, Consiliul European, OSCE și alte organisme internaționale, scrie Gazeta de Sud. „Lucrarea de faţă reţine atenţia şi se remarcă, încă din primele pagini, printr-un plan ideatic vast şi coerent, care acoperă o problematică ce se dovedeşte a fi actuală, având consecinţe concrete asupra perceperii societăţii româneşti. Acest fapt justifică şi motivează temeinic necesitatea şi utilitatea dezvoltării temei, astfel încât atât teoreticienii, cât şi decidenţii domeniului să poată beneficia, în egală măsură, de o substanţială sursă de informare, dar şi de sugestii practice în ceea ce priveşte elaborarea politicilor publice”, notează, în prefața lucrării, prof. univ. dr. Gheorghe Ceauşu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică.

Detalii eveniment

Categoria: Lansări de carte

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON