Jocuri online cu aparate 77777

  1. Rotiri Gratuite La Cazinou În România: Iată un tutorial pas cu pas despre cum să lucrați slotul suplimentar Chilli Megaways.
  2. Spins Gratuite Aparate - Faceți timp pentru a revizui platforma mobilă și pentru a vă bucura de acces instantaneu la jocurile preferate.
  3. Română Păcănele Electronic Noi 2023: Din cele mai vechi timpuri, gloria țiganilor și abilitățile lor pentru vrăjitorie nu a lăsat nici un suflet viu singur.

Gratis cele mai bune slot online

Joaca Cazinou Online Slot
Aceasta înseamnă că puteți accesa cazinoul de pe iPhone și iPad, precum și cazinoul de pe Android.
Română Blackjack Sigur Gratis Fara Depunere
Nu trebuie confundat cu Zitro Interactive Free Bingo Dream Multi care are până la 20 de cărți, acest joc are maximum 4 cărți de bingo pentru a juca cu pariurile plasate pe fiecare carte.
Deși Bill Russell a fost inițial selectat de St.

Web cazinou online 3d slot gratuit

Cele Mai Bune Ruletă Populară Bonus Fara Depunere
Aceasta poate apărea pe oricare dintre role și poate înlocui toate simbolurile, cu excepția scatter-ului.
Ce Este Blackjack Online
Majoritatea platformelor vor oferi, de asemenea, o serie de sloturi cu jackpot progresiv.
Jocuri Ca La Cazinou Gratuite

Lansarea lucrarii de studii si articole Dimitrie Cantemir, punte a cunoasterii intre Orient si Occident

21 iunie
Lansarea lucrarii de studii si articole Dimitrie Cantemir, punte a cunoasterii intre Orient si Occident

Luni 18 aprilie, 2016, la palatul Cercului Militar National, in Sala Bizantina, a avut loc lansarea lucrarii de studii si articole ”Dimitrie Cantemir, punte a cunoasterii intre Orient si Occident”. Activitatea a cuprins: prezentarea unor alocutiuni din partea Gl(r) Ion Aurel Stanciu, Gl(bg) Mihail Taparlea, artistului vizual Valentin Tanase, muzicolog, gl(r) Chelaru Mircea si Marian Bargau, directorul Editurii Pro Universitaria; sesiune de comentarii, intrebari si raspunsuri. De asemenea, a fost audiata muzica veche, avand ca autor pe Dimitrie Cantemir.


Moderatorul activitatii a fost col(r) Viorel Ciobanu, secretarul general al Asociatiei Europene ”Dimitrie Cantemir”, care a subliniat ca s-a lucrat in echipa o perioada de aproape un an. Lucrarea are un numar de 34 de studii si articole, realizate de 28 de autori.
Studiile sunt grupate in 3 parti: prima parte il infatisaza pe savantul Dimitrie Cantemir; cea de-a doua parte il prezinta pe istoricul, militarul si omul politic; parte a treia cuprinde unele controverse referitoare la viata, opera si activitatea lui Dimitrie Cantemir. De asemenea, in anexe sunt prezentate institutiile de invatamant, manastirile, autoritatile publice si alte institutii din tara si din strainatate ce poarta numele ilustrului enciclopedist roman.

Gl(r) Ion Aurel Stanciu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, vicepresedinte al AEDC, a prezentat, in esenta, urmatoarele:


– Cantemir apartine culturii romanesti si, in egala masura, culturii europene si, deopotriva, culturii universale prin formatia si optiunile autorului, prin tematica, destinatie si receptare in spatiul si mediile stiintifice si culturale din Europa si de pretutindeni.

Gl. Bg(rtr) Mihail Tapirlea, vicepresedinte al AEDC, a subliniat:


-Aparitia unei carti este aidoma unei bucurii, a unei raze de lumina, ce ne inunda sufletul. Ea ne face mai buni, mai intelepti. Are un puternic rol cognitiv si educogen, este o hrana pentru sufletul si spiritul nostru. Cu atat mai mult este plina de semnificatii aparitia unei carti, ce cuprinde studii si articole despre una dintre cele mai reprezentative personalitati ale spiritualitatii romanesti si universale, care, in studiul introductiv, este numita ”punct arhimedic al culturii romanesti si universale”.

Artistul plastic Valentin Tanase a esentializat prezentarea lui Dimitrie Cantemir in artele vizuale. Pe scurt, a subliniat urmatoarele:


-Putini domnitori romani s-au bucurat de o notorietate imagistica europeana, gratie portretelor lor realizate in tehnica gravurii, care au circulat prin multiplicare in spatiul international.

-Iconografia lui Dimitrie Cantemir s-a bucurat de o importanta mediatizare
europeana, fiind reprodusa in multe imagini-portret in marile centre culturale ale epocii.

Muzicianul Constantin Raileanu, in principal, a prezentat urmatoarele: -Cantemir studiaza muzica vremii in cadrul Academiei Patriarhale muzica bizantina, in realitate muzica psaltica, practicata in ritualurile Bisericii Crestine Ortodoxe Rasaritene de rit grec, cu unii dintre cei mai cunoscuti maestri ai epocii: grecul renegat Kemani Ahmed, interpret la kemence si ney si grecul ortodox Angeli, interpret la tanbur.

Domnul Marian Bargau, directorul Editurii Pro Universitaria a mentionat colaborarea excelenta pe care a avut-o cu Asociatia Europeana ”Dimitrie Cantemir”. De asemenea, a prezentat preocuparile sale editoriale pentru dezvoltarea fondului de carte stiintifica, precum si disponibilitatea de a conlucra cu AEDC.

Detalii eveniment

Categoria: Lansări de carte

Postează un comentariu

LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON