Jocuri online română ruleta sigura 2023

  1. Finanțări Europene Pentru Jocuri De Noroc: Există multe cărți bune pe blackjack pe care le puteți citi.
  2. Jocuri Cele Mai Bune Blackjack Pentru Bani 777 - Și dacă vrei să știi, ce este un turneu slot, citiți titlul.
  3. Cate Tipuri De Poker Exista: Faceți un depozit minim și solicitați un bonus decent.

Joc cu poker

Jocuri Cu Septari La Cazino Online Cu Bonusuri Și Rotiri Gratuite
Acestea includ clasice, cum ar fi ruleta, pocher, baccarat, blackjack, zaruri, și mai mult.
Jocuri Slot Gratuite Cu Cele Mai Bune Caracteristici Și Grafică
Ia-l greșit și, da, veți pierde lotul.
Thats de ce jucătorii vor găsi un cadou surpriză adăugat la contul lor de cazino în fiecare joi seara, după ce a depus și a jucat pe tot parcursul săptămânii.

Română păcănele jocuri de noroc

Cum Sa Joci La Aparatele De Sloturi Si Sa Castigi Online In 2023
Vor exista, de asemenea, efecte sonore uimitoare și grafică.
Promoții Actuale La Cazinouri Online Fără Depunere
Cazinoul are, de asemenea, unele bonusuri speciale.
Cele Mai Bune Blackjack Electronic Online Bonus Fara Depunere

Lansarea cartii Hortensia Papadat-Bengescu în oglinda prozei de tinerețe la Targul International de Carte Gaudeamus 2015

21 aprilie
Lansarea cartii Hortensia Papadat-Bengescu în oglinda prozei de tinerețe la Targul International de Carte Gaudeamus 2015

Printre cei 125.000 de vizitatori care au trecut pragul Pavilionului Central Romexpo din București, gazda celei de-a 22-a ediție a Târgului Internațional GAUDEAMUS – Carte de învățătură se numără și cei prezenți la standul 336, in dimineața zilei de vineri, 20 noiembrie. Aceștia au venit cu mic, cu mare pentru lansarea volumului Hortensia Papadat-Bengescu în oglinda prozei de tinerețe, semnat de Mihaela Stanciu Vraja. Invitații speciali, care au luat cuvântul în calitate de referenți științifici, au fost prof. univ. dr. Elena Zaharia-Filipaș și cercetător științific I, prof. univ. dr. Nicolae Mecu, dar și prof. univ. dr. Vasile Spiridon, cel care a prefațat volumul. Evenimentul, prezentat de domnul Marian Bârgău, directorul editurii PRO Universitaria, a beneficiat de o asistență numeroasă alcătuită nu numai din literați, membri ai familiei, prieteni, ci și din studenții autoarei, care datorită numărului lor substanțial au atras atenția invitaților. De pildă, prof. univ. dr. Vasile Spiridon își începe discursul cu următoarea remarcă: ,,Mă surprinde prezența studenților, de obicei în acest cadru al târgului este o atmosferă ca-n gară: unul vine, altul pleacă, se uită să vadă cine este, cine nu este, desigur că dacă este cineva din top, o mare personalitate a culturii atunci rămâne mai mult… Faptul că ați venit demonstrează un lucru, și anume: calitatea morală a autoarei acestei cărți pentru că sunt convins că dumneavoastră nu ați venit pe bază de tabel sau pentru a vă câștiga un punct în plus la examen […]

Mărturisesc faptul că am fost puțin reticent cu privire la tema acestei cărți: ce se mai poate spune despre Hortensia la această oră? Ei bine, s-a putut. Mihaela Stanciu Vraja a mers pe urmele Hortensiei Papadat Bengescu, aidoma unui cercetător de modă veche. Nici nu vă imaginați câtă ambiție are […] Profesoara voastră, un cercetator veritabil, a pus toată seriozitatea și pasiunea în această carte inedită, pentru că nimeni nu s-a gândit până acum să pună la un loc jurnalul, proza de tinerețe și corespondența Hortensiei Papadat-Bengesccuˮ.
Lansarea a debutat cu discursul doamnei prof. univ dr. Elena Zaharia-Filipaș, care și-a recunoscut, deopotrivă, mirarea și bucuria ,,că cineva se atinge de un scriitor mare cum este Hortensia Papadat-Bengescu, singura autoare româncă ce a intrat de la început în canon. Ea este considerată încă din timpul vieții un scriitor; or, când o persoană de sex feminin ajunge să fie numită scriitor, nu scriitoare, înseamnă că a trecut marele prag și Mihaela Stanciu Vraja a ales-o pe Hortensia Papadat-Bengescu și a propus o temă care nu repetă în niciun caz cercetările anterioareˮ. Doamna prof. Elena Zaharia-Filipaș consideră că autoarea volumului a simțit întru totul mesajul de singurătate, pe care Hortensia Papadat-Bengescu îl transmite prin proza ei de început; de asemenea, afirmă că autoarea că a făcut mici incizii în corespondența, interviurile și fragmentele autobiografice în spatele cărora descoperă o femeie nefericită și deosebit de reticentă și își încheie discursul admițând faptul că ,,Mihaela Stanciu Vraja a citit cu mare pasiune și cu dăruire, cu minuție aceste pagini, căutând și găsind ființa ascunsă a Hortensiei Papadat Bengescuˮ.

Prof. univ. dr. Nicolae Mecu mărturisește că citind rând cu rând lucrarea Mihaelei Stanciu Vraja și-a dat seama de o evidență simplă, legată de originalitatea cărții, subiect care în zilele noastre riscă să devină dintr-un lucru normal, unul marginal și excepțional: ,,Lucrarea Mihaelei Stanciu Vraja este originală. Nimeni nu va putea niciodată să găsesacă măcar un rând împumutat de la alți autori. De obicei, atunci când citim o carte, încercăm să descifrăm personalitatea care se află în spatele lucrării. Mi s-a-ntâmplat ca citind acestă carte să descopăr în spatele ei umbra unui caracter, sau mai bine zis lumina unui caracter, a unui om onest care cultivă această onestitate și n-o face numai în viață, ci o face și în operă, în opera scrisă. Există o coerență între personalitatea civilă, publică a Mihaelei Stanciu Vraja și personalitatea ei ca scriitor, ca om care scrie un lucru, care – iată – nu numai că e scris, dar e și tipărit. Se pot spune multe lucruri despre această carte ce atestă un spirit lucid, treaz, dar în același timp, iscoditor și ascuțitˮ.

Nu în ultimul rând, prof. univ. dr. Nicolae Mecu, subliniază faptul că nu e deloc la îndemână să citești și să descifrezi figura unui autor de ficțiuni, nu e facil să-i găsești trăsăturile în niște documente care nu sunt ficționale, ci sunt scrieri tranzitive: ,,Mihaela Stanciu Vraja a găsit această coerență, precum și ceea ce-l deosebește pe omul din scrisori și din celelalte documente, de omul din cărțile de ficțiune. Într-adevăr, ce face ea aici contribuie substanțial la restituirea unei opere neglijate, marginalizate până acum de către critica literară, această operă de tinerețe, care pornind de la dogma lui E. Lovinescu că romanul trebuie să fie obiectiv, a fost dată la o parteˮ.

În încheierea evenimentului, autoarea cărții a afirmat: ,,În lumea noastră în care astăzi poate pare desuet să îl amintești pe Dumnezeu, aleg în mod special să îi mulțumesc Lui pentru apariția acestei cărți, apoi îmi îndrept gândul către profesorii prezenți aici, care și-au dat girul în legătură cu această carte și m-au susținut în mod continuu, editurii PRO Universitaria și domnului director Marian Bârgău, familiei mele care mi-a fost alături clipă de clipă și în special nepoatei mele, Cristiana, căreia i-a fost imposibil să fie prezentă aici și căreia îi este dedicată cartea. Pe tot parcursul scrierii, ea mi-a dat atât de mult curaj și putere să pot continua și să o pot finaliza. Într un fel sau altul, în spatele fiecărui rând stau foarte mulți oamenni care mi-au fost alături. Cât despre carte, eu am plecat cu gândul de a demonstra că Hortensia Papadat-Bengescu nu este autoarea unui singur roman, a Concertului din muzică de Bach, nicidecum a prozei de mare întindere, ci deopotriva este autoarea prozei scurte, care – culmea – are suficiente consonanțe cu zona care m a interesat pe mine în mod special, și anume biografia. În consecință, am găsit suficiente consonanțe între fiecare pagină a prozei scurte și scrisori, interviuri, autobiografie și jurnal, de fapt tot ce a însemnat ea ca om. Dincolo de autor, am descoperit cu mare plăcere omul Hortensia Papadat Bengescu. Mulțumesc mult pentru prezență și vă doresc lectură plăcută!ˮ
Discuția dintre autoare și cei prezenți la eveniment a continuat într-o atmosferă caldă în timpul sesiunii de autografe și fotografii.

Detalii eveniment

Categoria: Lansări de carte

Postează un comentariu

LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON