Lansare la Salonul International de carte Bookfest a cartii ‘’1989. Romania intre revolutie si lovitura de stat’’

30 noiembrie
Lansare la Salonul International de carte Bookfest a cartii ‘’1989. Romania intre revolutie si lovitura de stat’’

Prezenţă remarcabilă în spaţiul editorial românesc, prin consistenţa titlurilor oferite iubitorilor de carte, Pro Universitaria a etalat şi la Salonul International de carte BOOKFEST 2015 (20-24 mai) strategia de promovare a lucrărilor consacrate ideilor şi dezbaterilor fundamentale din varii domenii de cercetare.

În acest spaţiu valoric s-a înscris lansarea, în prima zi BOOKFEST a volumului profesorilor Adrian Gorun şi Horaţiu Tiberiu Gorun, „1989. România între revoluţie şi lovitură de stat”.
O temă fierbinte pe care cei doi universitari au pus-o în faţa unei numeroase asistenţe.
Autorii lucrării îşi focalizează demersul de cercetare asupra ultimilor 75 de ore din viaţa lui Nicolae Ceauşescu şi asupra acţiunilor protagoniştilor din acele momente, folosindu-se alternativ, într-o manieră îndrăzneaţă, de diverse modalităţi de analiză, de la cele de natură sociologică sau politologică, la cele structuraliste sau până la detectivismul din policier-ul american.

Adrian Gorun şi Horaţiu Tiberiu Gorun demontează logic şabloanele, etichetele şi textura aşternute peste evenimente de tertipurile şi manipulările la care au recurs Ion Iliescu în grupul programat să preia puterea.

Pe de altă parte, autorii supun „întâmplările” şi „istoriile” din decembrie 1989 grilelor definitorii ale conceptelor „revoluţie” şi „lovitură de stat”, consacrate de istorici, sociologi, politologi, analişti. Rezultatele sunt caracteristice „României atipice”.

„1989. România între revoluţie şi lovitură de stat” se impune ca o lucrare de analiză riguroasă şi onestă, oferind, totodată, cititorului un vaccin de imunitate faţă de minciună şi impostura care se vor istorie.

Detalii eveniment

Categoria: Lansări de carte

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON