Lansare de carte | Alexandru Cristian: ”România – Statele Unite ale Americii, 25 de ani de parteneriat strategic. Trecut, prezent, viitor”

05 februarie
Lansare de carte | Alexandru Cristian: ”România – Statele Unite ale Americii, 25 de ani de parteneriat strategic. Trecut, prezent, viitor”

În 2022 se împlinesc 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii. Un An greu plin de încercări pentru întreaga lume.

Cartea lui Alexandru Cristian – ”România – Statele Unite ale Americii, 25 de ani de parteneriat strategic. Trecut, prezent, viitor” – are ca principal obiectiv întărirea relației bilaterale cu Statele Unite ale Americii, marele nostru prieten și un mare garant al securității României.

Totodată, cartea propune o noutate în relațiile romano-americane și anume un Tratat bilateral de Alianra bazat pe considerente economice, sociale și culturale având ca bază solida relațiile în domeniul apărării și securității.

Alexandru Cristian, prin ”România – Statele Unite ale Americii, 25 de ani de parteneriat strategic. Trecut, prezent, viitor”, îndeamnă la regândirea relației româno-americane și la trecerea la un alt nivel al relației bilaterale, argumentând că ”un Tratat de Alianță bilateral este în beneficiul ambelor state”.

O noutate editorială în peisajul publicistic din țara noastră

Este și o noutate editorială în peisajul publicistic din țara noastră, având în vedere că subiectul nu a fost dezvoltat sau tratat în mai multe publicații.

Astfel, Alexandru Cristian se impune ca un specialist în relațiile româno-americane, continuând un drum deschis de mari istorici precum Nicolae Iorga, Stelian Popescu Boteni, Ion Stânciu, Keith Hitchins sau mari memorialiști Petru Comarnescu, Dan Grigorescu.

Alexandru Cristian s-a născut la data de 23 octombrie 1987, în Brăila. Este scriitor, istoric, eseist. poet român. Este specialist în istoria relațiilor internaționale, axându-se pe relații româno-americane, româno-israeliene, geopolitică și filosofie politică.

  • A absolvit Facultatea de Istorie a Universității Bucureşti, masterul de Securitate şi Apărare al Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”. Este doctor în Informații și Securitate Națională al Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”.
  • Este autor al unor articole științifice în domeniul securității și apărării naționale, istoriei, geopoliticii, istoriei medicinei, relațiilor internaționale.

Detalii eveniment

Categoria: Pro Universitaria în presă

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON