Lansarea colectiei „Cuvant si Viata”

24 martie
Lansarea colectiei „Cuvant si Viata”

Duminica, 26 Mai 2013, Editura Pro Universitaria a lansat colectia Cuvant si viata in cadrul Festivalului International de arta sacra FILOCALIA (al carui nume vine din limba greaca si inseamna ‘iubire de frumusete’, editia I-a 2013, la Filarmonica de Stat Arad, cu tema dezbaterii “Sfintii Athosului trecut si prezent”.

In cadrul conferintei au luat cuvantul: Pr. Nicolaos Loudovikos cu studii superioare la Academia de Teologie Ortodoxa “Tesalonic” si Institutul Ortodox Cambridge, Arhim Dr. Teofan Mada director la Arhiepiscopia Ortodoxa a Aradului si Cuviosul Parinte Dr. Patapie Kavsokalivitul, care a parasit pustiul ca sa vina la Arad pentru a ne oferi darul Sfantului Munte la aceasta manifestare de inima ce a cuprins mai multe zile cetatea Aradului.

Parintele Patapie este de profesie economist, iar dupa intrarea lui in viata calugareasca aghiorita s-a dedicat scrierii si biografiei de vieti de sfinti athoniti, din trecut si prezent. Traditia Sfantului Munte, care a dat peste trei sute de sfinti cunoscuti, a influentat mult prin acestia drumul spiritual al Elenismului, al Balcanilor si al altor spatii. Prin figurile sfinte, radiatia luminii aghioritice a fost intermediarul intre Bizant si Tarile Romanesti si slave.

Pedagogia spirituala a romanilor si a slavilor de la Sfantul Munte continua sa ofere aportul lor la traditia Athosului. Intregul elenism si toate popoarele ortodoxe datoreaza multe Sfantului Munte, care sub lumina Traditiei sfintilor, a fost ieri un centru puternic spiritual si cultural, speram ca este si in prezent si dorim sa fie si pentru maine.

Colectia Cuvant si Viata coordonata de Arhim Dr. Teofan Mada, a debutat cu un numar de 8 titluri printre care amintim:

A fi in Hristos – Sfantul Ioan Gura de aur,
De la etica la fiintialitate – spiritualitatea sfintilor parinti,
Familia cresti la sfantul Ioan Gura de aur,
Harul Mantuirii la fericitul Augustin,
Sfantul Vasile cel Mare, Dascalul bisericii,
Spiritualitatea apoftegmelor parintilor,
Taina dialogului,
Teologie si spiritualitate in gandirea si viata sfintilor parinti.

Detalii eveniment

Categoria: Lansări de carte

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON