Conferința internațională: „Valorile etice în societatea actuală. Noi provocări și tendințe” (VESA)

08 decembrie
Conferința internațională: „Valorile etice în societatea actuală. Noi provocări și tendințe” (VESA)

În perioada 3-5 iunie 2021Universitatea „Transilvania” din Brașov, în parteneriat cu Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU), organizează cea de-a doua ediție a conferinței internaționale „Valorile etice în societatea actuală. Noi provocări și tendințe” (VESA). Conferința se va distinge printr-o serie de evenimente speciale, precum lansarea în consultare publică, de către CEMU, a Codului de referință al eticii și deontologiei universitare și lansarea Revistei de etică și deontologie sub egida Editurii Pro Universitaria, parte a grupului editorial Universul Juridic. Conferința oferă posibilitatea participanților, cadre didactice și cercetători de a susține lucrări științifice, în acord cu tematicile abordate.

Impactul eticii în activitățile de educație și cercetare din învățământul superior, activități cu o mare vizibilitate publică, necesită o abordare coordonată atât la nivel național, prin Ministerele de resort, respectiv prin consiliile lor consultative – Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU), conform site-ului oficial (http://www.cemu.ro/) și Consiliul Național de Etică pentru Cercetare Științifică, Dezvoltare Tehnologică și Inovare (CNECSTDI), conform site-ului oficial (https://cnecsdti.research.gov.ro/), cât și la nivelul instituțiilor de învățământ superior, prin comisiile de etică universitare.

În acest context, organizatorii conferinței doresc ca dezbaterile și cercetările privind etica și, în special, etica academică, în contextul noilor provocări generate de pandemie și a noilor tendințe în domeniu, combinate într-o abordare științifică interdisciplinară, să faciliteze schimbul de bune practici interinstituționale între participanți. De asemenea, lipsa unei reviste de specialitate în panelul editorial românesc va fi complinită prin lansarea primei reviste interdisciplinare, dar unitare din perspectiva eticii, sub egida și în colaborare cu grupul editorial Universul Juridic.

Nu în ultimul rând, prin reunirea în cadrul workshop-ului special organizat a președinților comisiilor etice universitare și a consilierilor juridici din universități, în prezența reprezentanților CEMU și CNECSTDI, se dorește identificarea soluțiilor necesare pentru armonizarea cadrului legislativ național în domeniu.

Evenimentele speciale asociate acestei conferințe, și anume prezentarea și lansarea pentru consultare publică, de către CEMU, a Codului național de referință al eticii și deontologiei universitare, precum și prezentarea și lansarea Revistei de etică și deontologie sub egida editurii Pro Universitaria, vor da un caracter profesional și științific aparte acestui eveniment.

Informații privind comitetul științific, programul conferinței, temele de dezbatere, termenele și condițiile de înscriere, taxa de participare, cerințele de redactare pentru lucrările științifice și partenerii le găsiți pe site-ul Universității „Transilvania” din Brașov (https://www.unitbv.ro/cercetare/evenimente/600-evenimente-2021/4419-conferinta-internationala-stiintifica-valorile-etice-in-societatea-actuala-noi-provocari-si-tendinte.html) și pe site-ul conferinței (http://vesa.unitbv.ro/).

 

Parteneri: Consiliul de Etică și Management Universitar, Editura Universul Juridic și Editura ProUniversitaria.

Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Tototdată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

Detalii eveniment

Categoria: Conferințe

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON