Conferinta internationala – „Towards the Good Society – European Perspectives”

29 ianuarie
Conferinta internationala – „Towards the Good Society – European Perspectives”

Editura Pro Universitaria a avut placerea de a participa la Conferinţa internaţională „Towards the Good Society – European Perspectives” ce a avut loc în perioada 24-26 octombrie, în Bucuresti, la Casa Academiei (Calea 13 Septembrie, nr 13).

Conferinţa a fost organizată de Asociaţia Română de Sociologie, Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii, Facultatea de Ştiinţe Sociale şi Umane a Universităţii din Oradea, Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică – Catalactica, Institutul de Economie Mondială, Academia Română și Casa Corpului Didactic a Județului Bihor, şi se va desfasura sub auspiciile International Society for Quality-of-Life Studies (ISQOLS), International Sociological Association (ISA) şi International Society for Child Indicators (ISCI).

Tema

După mai bine de 20 de ani de la căderea comunismului şi 9 ani de la cea mai mare extindere din istoria sa, Uniunea Europeană se confruntă cu criza economică, fapt care demonstrează din nou că procesul economic în sine nu aduce bunăstarea socială. Devine din ce în ce mai clar faptul că trebuie extins conceptul bunăstării sociale, iar problemele si incertitudinile cu care se confruntă societatea noastră necesită soluţii noi. Conferinţa internaţională „Spre societate bună – Perspective Europene” va aduce împreună contribuţii teoretice şi empirice pe această temă din sociologie ca şi din domenii înrudite precum asistenţa socială, ştiinţele politice, demografie şi antropologie. Teoreticieni şi practicieni din domeniile mai sus menţionate sunt aşteptaţi să prezinte lucrări şi să participe la discuţii.

Sursa : www.conference.arsociologie.ro

Detalii eveniment

Categoria: Târguri și expoziții

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON