Prouniversitaria.ro

DPPD al Universității din Oradea, activitate internațională în martie 2022

Profesioniștii Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD) din cadrul Universității din Oradea și viitorii profesori, cei înscriși la Programul de formare psihopedagogică, au luat parte în luna martie la o mulțime de cursuri, dezbateri și vizite cu caracter internațional.

Pe parcursul lunii trecute, 10 studenți de la Universitatea din Oradea au participat la cursuri și dezbateri privind incluziunea școlară și socială a copiilor și tinerilor cu dizabilități. Aceste evenimente academice s-au desfășurat la Universitatea „Napier” din Edinburgh, Scoția. Activitățile fac parte din proiectul Erasmus + „Removal of barriers to social inclusion and social participation for children and young adults with intellectual and developmental disabilities”. Cursurile au fost susținute de profesori din: Suedia, Norvegia, Scoția, Anglia, Irlanda de Nord, Polonia și România. Universitatea din Oradea a fost reprezentată de: prof. univ. dr. Florica Orțan, lect. univ. dr. Julien-Ferencz Kiss și lect. univ. dr. Ciprian Simuț. Cu acest prilej studenții orădeni au avut ocazia să participe la dezbateri pe teme de incluziune socială, desfășurate în cadrul mai multor grupuri internaționale.

Pe parcursul aceleiași luni, o delegație a DPDD al Universității din Oradea, formată din prof. univ. dr. Florica Orțan și lect. univ. dr. Julien-Ferencz Kiss, a perfectat, la Universitatea din Gent – Belgia, un nou proiect Erasmus +, intitulat „EDUCATORE”. „Proiectul vizează gestionarea efectelor educaționale și sociale ale pandemiei în rândul elevilor și profesorilor. În acest cadru, alți zeci de studenți ai Universității din Oradea, înscriși la Programul de formare psihopedagogică, vor putea participa la cursuri, conferințe și dezbateri internaționale care se vor desfășura până în anul 2024”, a declarat prof. univ. dr. Florica Orțan, directorul DPDD.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON