Prouniversitaria.ro

Cultura greacă. Profesori de la Universitatea Națională din Atena vor conferenția la Oradea

Sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea va găzdui miercuri, 24 noiembrie 2021, începând cu ora 14:00, „un eveniment provocator din punct de vedere intelectual”, informează un comunicat al instituției de învățământ superior.

Doi profesori de la Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena vor vorbi despre două momente semnificative pentru cultura și istoria țării lor dar și a Europei.

Profesorul Vaios Vaiopoulos va susține conferința cu titlul: „«Teme-te de greci» – o privire asupra relațiilor dintre greci și romani în «Eneida»”.

La rândul său, profesorul Gerassimos Pagratis, și el de la aceeași prestigioasă universitate ateniană, va prezenta conferința „Venețieni, greci și otomani în timpul regatului din Morea – 1684-1715”.

Fără îndoială, vizita acestor profesori, de la cea mai importantă universitatea a Greciei, Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena, reprezintă un moment important pentru viața academică a Universității din Oradea. Temele conferințelor pe care cei doi oaspeți le vor susține sunt, la rândul lor, captivante și provocatoare.

Conf. univ. dr. habil. Sorin Borza, prorectorul Universității din Oradea

Evenimentul, desfășurat în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2021-0555 – „Integrarea Universității din Oradea în comunitățile europene de cunoaștere avansată”, are ca public țintă mai ales cadrele didactice și doctoranzii din domeniul istoriei și științelor umaniste.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON