Viitorul pietei muncii europene. Implicatii regionale

45,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Cod: 371689Autor: Predonu Andreea MonicaData apariție: 08-09-2015 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Apare in peisajul literaturii economice romanești cartea autoarei Andreea – Monica Predonu, tanar cadru didactic și cercetator in știința economica cu o analiza verosimila, riguroasa și exacta a pieței unice europene a forței de munca. Caracterizata ca o problematica intens dezbatuta, ba uneori chiar obsesiv reluata datorita permanentei actualizari, piața unica europeana a forței de munca constituie o problema de politica economica la nivel național dar, prin procesul de integrare al țarilor europene, și o problema de ordin geo-economic-politic-social, la nivel continental.
Fluctuațiile din ce in ce mai accentuate ale procesului migraționist al forței de munca sunt motivate de un ansamblu de factori și motivații de ordin economic-social dar și de mentalitate, comportament și atitudine ale țarilor de absorbție a forței de munca la nivel european.
In acest context, autoarea a gasit o „nișe” neexplorata suficient sau trecuta, poate, cu vederea fața de importanța altor segmente privind evoluția și ansamblul conflictual al pieței forței de munca. Descifrarea unor aspecte noi, de perspectiva, privind evoluția modificarilor și evaluarea șanselor pieței forței de munca la nivel european la orizontul Europa 2020 a contribuit la conturarea și replasarea, in plan european, a unui ansamblu de clustere de funcționalitate a pietei forței de munca potrivit criteriilor de dezvoltare a țarilor membre U.E.

Iata, un subiect cat se poate de actual, pus intr-o noua ecuație purtand semnatura autoarei Andreea – Monica Predonu. Formularea reperelor teoretice care stau la baza construcției clusterelor regionale semnifica un anume stil de coagulare a inițiativelor comune pentru creșterea competitivitații activitații economice dintr-o anume zona sau regiune europeana.

Administrand științific o bogata bibliografie și un bagaj statistic consistent Andreea – Monica Predonu a realizat prelucrari proprii a clusterelor regionale prezentand regiunile U.E. și deviațiile acestora fața de țintele 2020. Complexitatea subiectului tratat precum și curajul științific in formularea unor opinii personale fac din aceasta carte o scriere coerenta și sobra care imbogațește literatura economica ancorata in dialogul efervescent asupra viitorului pieței unice europene a fortei de munca.

Prof. univ. dr. Mariana Iovițu, București, 27 aprilie 2015

Apariția carții „Viitorul pietei muncii europene. Implicatii regionale”, ca o incununare a studiilor de doctorat, reprezinta un produs cu aspecte definitorii pentru ințelegerea și aprofundarea pieței muncii la nivel european. Tanara autoare Andreea – Monica Predonu confera suplețe și flexibilitate abordarii privind problematica pieței muncii, identificand congruențe dintre cele mai subtile la nivel european, pornind de la analiza indicatorilor specifici, cum ar fi populația, indicatorii de rezultat, indicatorii de eficiența, pana la o analiza complexa, comprehensiva, in forma clusterelor.

Un factor de noutate al lucrarii il constituie „Atlasul regiunilor”, constituit in urma analizei clusterelor, in care cititorul, specialist sau novice in tainele economiei, se plaseaza in ipostaza de contemplator al unui tablou in care se intrepatrund economia și geografia, al carui rezultat este un model de bunastare social-economica, cu puternice inflexiuni ale specificului local.

Informații suplimentare

Titlu

Viitorul pietei muncii europene. Implicatii regionale

Preț

45,00

ISBN

978-606-26-0320-5

Format

Academic

Pagini

372

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Viitorul pietei muncii europene. Implicatii regionale”
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON