Descriere
Cum sunt alesi conducatorii in lumea contemporana? Sunt ei reprezentantii nostri legitimi? Care sunt avantajele diverselor moduri de scrutin? Dar dezavantajele? Exista un scrutin perfect? Sunt sistemele electorale neutre in raport cu regimurile politice in care functioneaza? Raspunsurile la astfel de intrebari, ca si la multe altele, le veti putea gasi in paginile cartii pe care tocmai o tineti in mana.
Ea se adreseaza deopotriva celor care studiaza sau intentioneaza sa studieze stiintele politice, ca si tuturor celor interesati sa se familiarizeze cu domeniul electoral, vaduvit, in Romania, de o bibliografie politologica pe masura complexitatii si importantei sale.
In acord cu scopul ei didactic principal, fiind conceputa si redactata conform exigentelor unui curs universitar, lucrarea este structurata in doua parti. Prima este o abordare teoretica a domeniului – cu accent pe tipologia si caracteristicile sistemelor electorale –, iar cea de a doua, una aplicata – care include analiza comparata a sistemelor electorale din 10 tari est-europene, membre ale Uniunii Europene, si a modalitatilor de alegere a membrilor Parlamentului European. La acestea se adauga anexe utile, care contin inclusiv teste de verificare a cunostintelor.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.