Repere in literatura hispano-americana a boomului

30,00 lei 27,00 lei

Categorii: , Cod: 13091Autor: Lefter Diana-AdrianaData apariție: 28-03-2021 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Repere în literatura hispano-americană a boomului propune o incursiune într-o lume literară fascinantă, captivantă prin multiplicitatea eclerajelor și individualităților scriitorilor, dar și unitară: Hispanoamerica din perioada boom-ului. Cartea aduce înaintea cititorilor autori precum Márquez, Llosa, Fuentes, Asturias, care nu sunt priviți din perspectiva istoriei literare, ci din perspectiva criticii tematice, mitocriticii, sociocriticii. Opere notorii ale acestora sunt interpretate cu instrumente adecvate tematicii recurente, astfel încât apar viziuni noi, foarte interesante, despre opere cunoscute deja publicului larg.

Lucrarea propune pe de o parte o zonă teoretică și de clarificări terminologice. Sintagma literatură hispanoamericană este aleasă tocmai pentru că definește cel mai corect zona literară investigată de autoare, definită din punct de vedere al identității lingvistice și culturale și abia în al doilea rând din punct de vedere geografic. În același timp, lucrarea propune și binevenite precizări teoretice în definirea, conceptualizarea și descrierea realismului magic și a romanului dictaturii. Pe de altă parte, cartea se constituie într-o călătorie marcată de repere: autori inconturnabili sunt priviți pornind de la opere cunoscute, propuse într-o lectură nouă, deschizătoare de perspective de lectură fascinante.

Bibliografie:

Goic, Cedomil, Mario Vargas Llosa y la narrativa reciente, en C. G. Historia y crítica de la literatura hispanoamericana. III: época contemporánea, Crítica, Barcelona, 1998.
Gutzmann, Rita, La narrativa peruana del siglo XX: del modernismo a la diversidad, en Barrera, Trinidad (coord.), Historia de la literatura hispanoamericana. Tomo III: siglo XX, Cátedra, Madrid, 2008.
Oviedo, José Miguel, Historia de la literatura hispanoamericana, 4. De Borges al presente, Alianza Editorial, Madrid, 2005.
Sánchez, Yoani El mito de Cuba ya se ha despedazado en gran parte, interviu cu Mario Vargas Llosa, ediție electronică disponibilă la www.14/medio.com
Vargas Llosa, Mario, Como se hizo La fiesta del chivo? Conferință susținută la catedra Alfonso Reyes, Monterrey, 2015, disponibilă în variantă electronică la http://www.catedraalfonsoreyes.org/

Informații suplimentare

Titlu

Repere in literatura hispano-americana a boomului

Preț

30,00

ISBN

978-606-26-1341-9

Format

A5

Pagini

189

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Repere in literatura hispano-americana a boomului”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON