Planificare urbana. Urbanism. Doctrina si reglementari juridice.

40,00 lei 36,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 9898Autor: Minea Elena MariaData apariție: 14-07-2016 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Lucrarea ”Planificare urbana. Urbanism. Doctrina și reglementari juridice” se constituie intr-o pledoarie interesanta și convingatoare vizavi de abordarea multidisciplinara a domeniului planificare urbana in Romania. Lucrarea analizeaza probleme semnificative legate de procesul de urbanizare și configurare a spațiului urban din Romania, utilizand aparatul conceptual și instrumentele specifice politicilor publice, managementului public, planificarii urbane precum și științelor juridice (dreptul urbanismului).

Cartea abordeaza in cuprinsul celor zece capitole teme variate care se circumscriu domeniului dezvoltare urbana și amenajarea teritoriului, putandu-se remarca doua mari module tematice: un prim modul, care abordeaza dintr-o perspectiva interdisciplinara teme precum evoluția procesului de urbanizare, locuirea, mobilitatea urbana etc.; un modul secund, de factura juridica, care prezinta reglementarile mai importante din domeniul urbanismului și amenajarii teritoriului. Cartea conține de asemenea o colecție de studii/eseuri foarte interesante, reprezentand contribuțiile autoarei in domeniul planificarii urbane din ultimii ani. Se remarca studiul despre iluminat public și publicitate stradala, care abordeaza aceste probleme dintr-o perspectiva non-tehnica, a politicilor publice, punand accentul pe rolul jucat de proiectanții urbani in optimizarea iluminatului stradal și implicit in creșterea calitații vieții indivizilor in spațiul urban (se abordeaza inclusiv problematica securitații in mediul urban). Tot ca un element de noutate putem menționa și eseul despre atractivitate teritoriala care conține reflecții importante in lumina creșterii relevanței și a importanței unor domenii/subdomenii precum marketingul teritorial și city brandingul pentru planificarea urbana moderna.

Planificarea urbana ca domeniu științific se contureaza pe plan internațional la inceputul secolului al XX-lea, avand un caracter multidisciplinar, care uneori slabește unitatea și coerența abordarilor. Autoarea reușește in cartea de fața sa selecteze teme esențiale pentru domeniul planificarii urbane, imbinand intr-o maniera extrem de interesanta abordari specifice științelor sociale cu cele juridice. Lucrarea se remarca și prin caracterul eseistic al unora dintre capitole care vadesc in mod clar o pasiune și o aplecare speciala a autoarei asupra problematicii dezvoltarii mediului urban.

Lucrarea se adreseaza tuturor specialiștilor și practicienilor care activeaza in domeniul planificarii urbane, indiferent de specializarea inițiala a acestora. Actualitatea problematicii abordate precum și stilul eseistic al unor capitole face ca aceasta lucrare sa fie de interes și pentru publicul larg, in special pentru cei care iubesc orașul și il privesc ca pe motorul dezvoltarii socio-economice contemporane, locul unde iau naștere inovația și industriile creative și fara de care nu ne putem imagina progresul.

Conf. univ. dr. Bogdana Neamtu
Director Departamentul de Management si Administratie publica
Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii
Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca

Informații suplimentare

Titlu

Planificare urbana. Urbanism. Doctrina si reglementari juridice.

Preț

40,00

ISBN

978-606-26-0585-8

Format

Academic

Pagini

344

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Planificare urbana. Urbanism. Doctrina si reglementari juridice.”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON