Fatetele muncii precare in Romania. Multiple facets of precarious work in Romania.

35,00 lei 31,50 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 10953Autor: Preoteasa Ana MariaData apariție: 18-01-2018 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Acum aproape 20 de ani, domnul profesor Ioan Marginean, coordonatorul tezei mele de doctorat, mi-a sugerat ca ar fi o idee buna sa studiez munca. Tema tezei mele era legata de metodologia cercetarii politicilor sociale1 si nu am putut sa ma abat foarte mult de la subiect. Am realizat atunci, in cadrul tezei, o analiza a calitatii ocuparii si a politicilor de ocupare in Romania. Dupa multi ani, profesia mea si oportunitatile de cercetare si finantare m-au indreptat foarte direct spre zona ocuparii. Cartea de fata include studiile mele de dupa anul 2011 cu privire la ocuparea precara si principalele grupuri vulnerabile de pe piata muncii.

O parte dintre studii au fost publicate ca articole. De cativa ani, am obiectivul de a publica acest volum care sa includa studiile mele. Cele cinci studii sunt diferite metodologic – doua dintre ele includ o analiza calitativa, in timp ce celelalte trei au o abordare cantitativa. Ele au fost scrise in momente diferite din cariera mea si sunt foarte variate ca perspectiva. Mi s-a parut important sa le reunesc intr-un volum, avand in vedere ca unele au fost publicate in lucrari, publicatii ale unor proiecte, care nu pot fi gasite de posibilii cititori in acest moment. As vrea sa le multumesc colegilor cu care am lucrat in proiectele ce s-au aflat la originea acestor lucrari. Simonei Ilie, cu care am discutat si am scris impreuna alte lucrari in domeniul ocuparii, si Ionelei Vlase, alaturi de care am dezvoltat in ultimii ani zona calitativa a studiilor mele si al carei feedback m-a ajutat sa imi imbunatatesc munca. De asemenea, le multumesc colegilor din cadrul Institutului de Cercetare a Calitatii Vietii de la tema de plan „Ocuparea in Romania. Oportunitati, vulnerabilitate si inegalitate“: Simona Ilie, Laura Tufa, Filip Alexandrescu, Dana Naghi, Maria Stanescu, Bianca Buligescu, Alexandra Gheondea, Delia Badoi si Sebastian Toc. Discutiile purtate cu ei au fost un element important si un stimulent in munca mea. In plus, Simona Ilie, Maria Stanescu, Laura Tufa si Dana Naghi au participat la culegerea datelor, conducand interviuri in cadrul proiectului dedicat tinerilor din sistemul de protectie a copilului, intre 2015 si 2016. De asemenea, multumirile mele se indreapta catre Catalin Zamfir, Ioan Marginean si Sorin Cace, intrucat prin managementul lor mi-au permis sa ma dezvolt profesional si sa studiez teme importante pentru mine. Ii multumesc si Ruxandrei Pinto, prietena mea de o viata, care mi-a oferit mereu feedback si suport in analizele statistice, si Simonei Stanescu pentru comentariile ei. Multumirile mele se indreapta si catre Cornelia Dumitru, care m-a ajutat cu traducerea in engleza si corectura in engleza. Si de asemenea, sotului meu care m-a ajutat cu corectura si traducerea in limba romana si m-a sustinut alaturi de ceilalti membri ai familiei noastre.

As dori sa multumesc si finantatorilor, care au permis colectarea datelor. Amintesc pe larg proiectele finantate in introducere cat si in capitolele respective. De asemenea, am lasat la finalul fiecarui capitol referintele, avand in vedere caracterul independent al fiecarei lucrari. Cartea contine punctele mele de vedere, nu ale finantatorilor proiectelor in cadrul carora am cules datele.

Volumul de față a obținut în anul 2020 premiul Academiei Române în sociologie „Henri. H. Stahl”. Premiile Academiei Române se acorda la doi ani după lansarea cărții.

Informații suplimentare

Titlu

Fatetele muncii precare in Romania. Multiple facets of precarious work in Romania.

Preț

35,00

ISBN

978-606-26-0883-5

Format

Academic

Pagini

232

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Fatetele muncii precare in Romania. Multiple facets of precarious work in Romania.”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON