Etica in afaceri

45,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 8309Autor: Bădescu Valentin-StelianData apariție: 06-03-2014 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Cursul Etica in afaceri este la prima editie, dar nu este o noutate absoluta in peisajul scriitoricesc romanesc. Cand veti incepe sa cititi acest curs, poate va veti gandi: „Inca un manual despre etica in afaceri, despre felul in care societatea si etica se transforma si ne transforma?” Scopul nostru a fost mai intai de a actualiza anumite institutii: etica, dreptul, credinta, afacerile, a caror caracteristica initiala este evolutia si care s a imbogatit cu noi reglementari; altele au fost modificate, altele au disparut, etica ramanand de la Aristotel incoace aproape neschimbata.

Scopul cursului este sa transmita intr o forma accesibila cititorilor, judecatorii mei supremi, tuturor celor implicati in domeniul afacerilor, cunostinte de baza in materie si sa i orienteze in interpretarea cauzala a respectarii principiilor eticii in afaceri, cu aplicabilitate practica, prin exemplificari ale jurisprudentei nationale ori europene. Pentru atingerea acestui scop ne am straduit sa dozam si sa selectam cunostintele, cu un grad de dificultate mai mare, in asa fel incat sa le facem posibile de inteles, de inlantuit si de retinut. Am cautat sa dam definitii simple, clare, precise si usor de inteles, iar principiile, aceste „sperietori” chiar si pentru specialisti, ne am straduit sa le explicam cu rationamente usoare, uneori in detrimentul rigorii stiintifice. Am cautat ca extinderea diferitelor prelegeri sa reflecte importanta si ponderea acestora in insusirea eticii in afaceri. Chiar daca este un curs nu poate cuprinde totul despre aceasta materie. El exista pentru a va ajuta si pentru a va da informatii despre ce ar trebui facut in mod practic pentru umanizarea relatiilor de afaceri, iar daca vi se pare ca vreunul dintre subiectele tratate vi se potriveste, va rugam sa folositi discernamantul in privinta a tot ceea ce e scris aici. Nu am publica aceasta lucrare, daca nu am fi siguri ca multi dintre Dumneavoastra o vor gasi cu adevarat revelatoare si de ajutor .

Am facut acest lucru necesar, nu pentru a fi la moda, ci pentru ca cercetarea rolului eticii in afaceri prezinta importanta din mai multe puncte de vedere. In primul rand, ea ne arata ca structura economico politico juridica actuala se explica nu numai sincronic ci si diacronic, prin legatura cauzala a succesiunii fenomenelor sociale din trecut cu fenomenele din prezent, ce constituie functional, premisele evenimentelor de maine. Este motivul pentru care etica afacerilor nu poate fi detasata de istorie, ea fiind ancorata in aceasta, de aici isi defineste filozofia si legaturile cele mai intime. Demersul incearca sa abordeze si sa particularizeze rolul eticii in afaceri, raporturile dintre aceasta si structurile statale chemate sa asigure aplicarea preceptelor sale intrucat suntem in prezenta unui proces complex, cu implicatii si complicatii, dar un proces istoric al crearii si evolutiei unei etici la nivel planetar. De asemenea, studierea, chiar fara a intra in multe detalii, a eticii afacerilor, din perspectiva globala, internationala, ne arata ca ceea ce a creat suprastructura politico juridica a societatii au fost conditiile de viata materiale ale societatii si ca statul si organizatiile internationale nu au evoluat lent si pe nesimtite, ci au cunoscut in timp adevarate miscari revolutionare, marcate prin salturi, dar si coborasuri uneori abrupte, avand in final un sens ascendent ce a condus la un progres. Pe masura dezvoltarii societatii umane spre forme superioare de organizare, stiinta eticii capata dimensiuni noi. Dar etica are legaturi si cu celelalte elemente ale suprastructurii cum sunt filozofia, religia, estetica etc. De aici si relatia ce exista intre evolutia conceptelor eticii si celelalte discipline sociale care se ocupa fie de dezvoltarea generala a societatii, fie de anumite laturi ale acesteia.

In alta ordine de idei, lumea in care traim este extrem de complexa. Un eveniment neprevazut poate schimba cursul obisnuit al lucrurilor. Situatii aparent fara iesire, pot fi rezolvate numai daca se intelege ca nicio natiune nu poate actiona sau hotari de una singura, iar relatiile dintre state trebuie sa se bazeze pe interese si puncte de vedere comune. Pentru a asigura pacea si securitatea, trebuie sa se tina seama de rolul eticii la nivel statal, regional sau mondial. Aceasta poate fi una din solutiile oferite principalelor probleme actuale, de catre prezentul curs.

Informații suplimentare

Titlu

Etica in afaceri

Preț

45,00

ISBN

978-606-647-955-4

Format

Academic

Pagini

406

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Etica in afaceri”
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON