De la diplomatia traditionala la diplomatia publica

37,00 lei 33,30 lei

Disponibil pentru precomandă

Precomandă Categorii: , , Cod: 25112021Autor: Micu GabrielData apariție: 31-12-2021 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Volumul intitulat De la diplomația tradițională la diplomația publică abordează o temă de actualitate, pe care o dezvoltă într-o serie de autor. Această lucrare evidențiază evoluțiile pe care diplomația le parcurge în era globalizării. Utilizând o argumentație complexă, de natură istorică, sociologică și juridică deopotrivă, autorul evidențiază că diplomaţia tradiţională şi diplomația publică au obiective comune în noul context internațional, deosebindu-se doar prin funcţiile și natura demersurilor pe care le utilizează fiecare.

În succinta incursiune prin evoluția istorică a conceptului de diplomație, în acest volum se analizează modul în care s-a modificat în timp poziționarea actorilor statali și nestatali faţă de acest domeniu de activitate, în funcție de evoluția contextului internațional, evidențiindu-se o serie de mutații și nuanțări ale acesteia. Studiul pornește de la nevoia de a soluționa pe cale pașnică diferendele între state, prin demersuri derulate de un actor statal sau instituțional în mediul internațional, pentru ca să ajungă să explice contextul apariției necesității influențării opiniei publice, cu scopul de a crea un mediu receptiv pentru obiectivele de politică externă ale unui stat.

La fel de semnificativ de remarcat este modul în care autorul realizează o analiză nu doar comparativă, între diplomația clasică și cea publică, dar și o identificare a tehnicilor diplomaţiei publice, care au cunoscut mutaţii importante, evoluând de la persuasiune la construirea de relaţii, precum şi de la simpla influenţare a publicului ţintă la convingerea acestuia.

Informații suplimentare

Titlu

De la diplomatia traditionala la diplomatia publica

Preț

37,00

ISBN

978-606-26-1438-6

Format

A5

Pagini

228

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „De la diplomatia traditionala la diplomatia publica”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON