Consideratii despre guvernarea Poloniei si despre proiectul de reformare a acesteia

30,00 lei

Categorii: , Cod: 14578Autor: Cătălin AvramescuData apariție: 28-12-2022 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Lucrarea de fața este unul dintre textele mai puțin cunoscute ale lui Jean-Jacques Rousseau. Pe nedrept, pentru ca aici Rousseau incearca sa coboare de la inalțimea abstracțiunilor teoretice din Contractul social (1762) și sa propuna un plan concret de reformare a unui stat contemporan.

Cu toate ca manuscrisele au circulat inca din 1773 și prima ediție dateaza din 1782, recepția inițiala a fost mai degraba glaciala, propunerea de reforma a constituției poloneze fiind considerata o „utopie”. Ce a condamnat insa textul la o relativa obscuritate a fost insași dispariția Regatului Poloniei, care a trecut prin trei divizari, prima chiar in 1772, ca urmare a Tratatului de la Petersburg intre Rusia, Austria și Prusia.

Traducerea de fața a fost realizata dupa manuscrisul lui Rousseau, care a fost pastrat in Biblioteca Czartoryski din Cracovia, la care traducatorul a avut acces ca fellow al Institutului de Studii Avansate al Academiei din Varșovia, in anul 2018.

Lucrarea se adreseaza celor pasionați de teoria politica a filosofului, de istoria intelectuala a Iluminismului, dar și publicului interesat de istoria Poloniei, in special, și a Europei Centrale, in general.

Informații suplimentare

Titlu

Consideratii despre guvernarea Poloniei si despre proiectul de reformare a acesteia

Preț

30,00

ISBN

978-606-26-1634-2

Format

A5

Pagini

144

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Consideratii despre guvernarea Poloniei si despre proiectul de reformare a acesteia”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON